Primarul Cătălin Cherecheș: Proiecte în valoare de 200 de milioane de Euro sunt derulate în acest moment în Baia Mare

12 August, 2021
 
Proiectele de importanță majoră pentru Baia Mare, gândite și implementate de către Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, împreună cu experți din Administrația Publică Locală care se derulează în acest moment se ridică la aproximativ 200 de milioane de Euro. Suma reprezintă valoarea celor aproape 70 de proiecte care vizează nu mai puțin de 90 de obiective din oraș și care sunt finanțate din fonduri europene.

Potrivit primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, cele mai multe dintre aceste proiecte vizează investiții masive în infrastructura rutieră, reabilitarea și modernizarea instituțiilor de învățământ și a blocurilor de locuit, dezvoltarea infrastructurii în noul cartier -“Pintea Viteazul“, iluminatul stradal, siguranța cetățeanului și multe altele.

La acestea se adaugă proiectele din domeniul social și cele în care Municipiul Baia Mare are calitatea de partener, toate menite să aducă dezvoltarea durabilă a orașului și creșterea calității vieții în comunitate.

“Una dintre principalele preocupări ale Administrației Locale rămâne dezvoltarea infrastructurii urbane, modernizarea căilor de acces din și spre oraș, dar și modernizarea infrastructurii rutiere existente. Avem, în acest sens, în diferite faze de derulare, proiecte europene în valoare de peste 55 de milioane de Euro. Acestea vizează investiții masive în modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere din întreg municipiul Baia Mare. Continuăm să investim cu prioritate și în modernizarea unităților de învățământ sau realizarea unora noi, sumele destinate în acest sens ridicându-se la aproximativ 40 de milioane de Euro. Sunt apoi proiecte pe care le-am gândit pentru dezvoltarea sectorului de sănătate și mă refer aici în principal la reabilitarea și modernizarea Spitalului TBC, pentru modernizarea sistemului de iluminat public, anveloparea termică a încă 27 de blocuri situate în diferite zone ale orașului și proiecte care vizează zona socială, a căror valoare este semnificativă” spune Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare.

Potrivit datelor cuprinse în portofoliul de proiecte al Municipiului Baia Mare, cea mai mare sumă, 55 de milioane de Euro, este utilizată pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere. Este vorba despre amenajarea Bulevardului de Vest și a benzilor dedicate pentru transportul în comun, modernizarea Bulevardelor Unirii, Republicii, București, Independenței,Traian și Decebal, respectiv a străzilor Dragoș Vodă și Gării .

Pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățâmânt, respectiv pentru realizarea unei rețele scolare municipale la cele mai înalte standarde vor fi investiți aproximativ 40 de milioane de Euro (25 din fonduri europene, restul de la bugetul local), în timp ce alte 14 milioane de Euro vor fi folosiți pentru reabilitarea termică a 27 de blocurilor de locuințe din municipiu.

La 7,5 milioane de Euro se ridică valoarea proiectului care vizează reabilitarea și modernizarea Spitalului de Pneumoftiziologie dr Nicolae Rușdea - pentru creșterea calității serviciilor de sănătate prin extinderea ambulatoriului, în timp ce pentru realizarea infrastructurii în Cartierul social” Pintea Viteazul” au fost atrase fonduri europene în valoare de 5 milioane de Euro.

În listă se mai regăsesc, printre altele, modernizarea sistemului public de iluminat (4,5 milioane Euro), proiecte în valoare de aproximativ 6 milioane de Euro care vizează Protecția mediul și siguranța cetățeanului, cele în valoare de 38 milioane Euro - pentru extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată, respectiv proiecte în domeniul social (30 de milioane de Euro) care urmăresc creșterea calității vieții.

“Odată cu realizarea acestor investiții, în următorii doi ani, cu siguranță se va schimba fața orașului și sunt convins că odată finalizate toate aceste proiecte, întreaga comunitate se va bucura de un oraș cu oportunități economice relevante dar și cu o calitate ridicată a vieții “ a mai spus primarul Cătălin Cherecheș. 
Se incarca...