Primarul Cătălin Cherecheș: La șase ani de când ne veghează din ceruri, ne amintim cu eternă prețuire și recunoștință de Voievodul spiritual al Maramureșului, Înaltpreasfințitul Părinte Justinian

30 Octombrie, 2022
 
La șase ani de când ne veghează din ceruri, ne amintim cu eternă prețuire și recunoștință de Voievodul spiritual al Maramureșului, Înaltpreasfințitul Părinte Justinian.
 
Se împlinesc șase ani de când Voievodul spiritual al Maramureșului, Înaltpreasfințitul Părinte Justinian, ne veghează de sus, din ceruri. Șase ani de dor, de lipsă a acestui sfânt al maramureșenilor, cel mai blând om, cel mai luminat părinte și cel mai strașnic apărător al credincioșilor și al ortodoxiei noastre.

La Mănăstirea Sfânta Ana, de la Rohia, voi merge să mă rog și eu, așa cum periodic procedez, la mormântul celui care rămâne în amintirea și sufletul nostru drept cel mai iubit dintre maramureșeni, un adevărat voievod, lumină pentru toți credincioșii, indiferent de religie. Pentru că Înaltpreasfințitul Justinian a fost, este și va rămâne un reper pentru toți cei care l-am cunoscut.

Sunt puțini cei care au darul de a călăuzi pe alții spre lumină, de a propovădui neobosit dragostea pentru semeni și credința în bunul Dumnezeu, de a alina pe cei în suferință și a sfătui pe cei aflați la răscruce. De o modestie rară, de o bunătate și înțelegere ieșite din comun, a avut mereu sufletul și ușa deschise celor care i-au căutat vorbele înțelepte, sfaturile prețioase și sprijinul în momente cruciale.

Adesea am găsit și eu liniștea și rezolvarea, în momente de cumpănă, în povețele sale. M-a sfătuit mereu și mi-a dat putere să merg pe drumul anevoios spre mai binele comunității noastre. Chiar dacă misiunea sa pe pământ a luat sfârșit de mai bine de șase ani, continuă să fie îngerul păzitor al nostru de acolo, de sus, din lumea celor drepți.

Mulțumiri eterne, Înaltpreasfințite Părinte Justinian!
 
 
 
Cu veșnică prețuire,

Dr. Ec. Cătălin Cherecheș

Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...