Primarul Cătălin Cherecheș: Faptul că în Baia Mare s-a inaugurat astăzi al doilea cel mai mare hipermarket Kaufland din România este de bun augur

11 August, 2022
Nu mă încântă să fiu prezent la tăieri de panglici, la sindrofii de inaugurare cărora nu le văd rostul însă, având în vedere parteneriatele și proiectele pentru Baia Mare pe care le-a susținut Kaufland, am ales să accept invitația lor.

Au susținut sistemul sanitar în perioada dramatică a pandemiei, au susținut activități ale tinerilor și școli, au sprijinit construirea unei clădiri cu locuințe pentru tineri abandonați de părinți, tineri care devenind majori sunt nevoiți să părăsească sistemul de ocrotire al copilului.

Un alt aspect lăudabil este și interesul Kaufland pentru ecologie, prin modul în care au implementat gestiunea deșeurilor reciclabile, motivându-și clienții să participe activ la acest demers.

Ca primar și om născut în Baia Mare, băimărean pur-sânge, apreciez că au ocupat cu astfel de clădiri și amenajări exterioare, parcări, zone verzi, locuri de joacă, zone care înainte erau degradate, abandonate, așa cum era și acest teren.

Spun aceste lucruri acum când am finalizat proiectul de restructurare urbanistică a zonei de la bd. Decebal până la ieșirea spre Cluj, respectiv strada Europa, străzile Motorului, Mărgeanului, zona știută de băimăreni sub denumirea de "depozitelor".

Restructurarea, reconfigurarea urbanistică înseamnă să deschidem această parte importantă a orașului și spre activități care necesită spații de birouri, de locuire, spații pentru activități industriale de înaltă tehnologie, zone de servicii, agrement și sport. În această zonă pot fi construite clădiri de înălțimi mai mari fără să se mai pună presiune și să se aglomereze centrul orașului sau cartierele vechi. Acest plan de reconfigurare urbanistică îl voi prezenta public chiar la sfârșitul acestei săptămâni.

"Încă un supermarket în Baia Mare, fix ce aveam nevoie" au spus unele voci când au auzit că se deschide un hipermarket Kaufland în orașul nostru, pe lângă cele existente deja. Adevărul este că nimeni nu construiește fără să existe cerere, asta este o realitate, nu o părere.

Faptul că în Baia Mare s-a inaugurat astăzi al doilea cel mai mare hipermarket Kaufland din România este de bun augur. Este vorba despre o investiție de aproape 10 milioane de euro, înseamnă locuri de muncă pentru băimăreni, concurență pe piața de profil, iar acest fapt aduce un beneficiu pentru cetățeni.
 
 
Dr. Ec. Cătălin Cherecheş,
Primarul Municipiului Baia Mare 
Se incarca...