Primarul Cătălin Cherecheș : Continuăm reabilitarea malurilor Săsarului: amenajăm zone de promenadă și relaxare și pistă de biciclete și pe malul stâng

17 Mai, 2022
“La scurt timp după ce am semnat contractul de reabilitare al malului nordic al râului Săsar, am venit cu inițiativa unui proiect prin care vom revitaliza și celălalt mal al râului.
 
Proiectul propus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență prevede ca în zona amintită să fie realizate zone de promenadă și relaxare, pistă de alergare și zone verzi adecvate, dar mai cu seamă o pistă pentru biciclete, care va străbate municipiul Baia Mare.

Noua pistă pentru biciclete va avea peste 6 kilometri lungime și va interconecta toate pistele de biciclete din Baia Mare, facilitând accesul pe bicicletă la toate obiectivele economice și sociale din municipiul Baia Mare.
 
 
Dezvoltarea rețelei de piste pentru biciclete în Baia Mare rămâne una dintre prioritățile Administrației Publice Locale. De-a lungul ultimilor ani am făcut o serie de pași importanți în acest sens, investiția pe care o demarăm acum fiind una semnificativă, care completează seria demersurilor efectuate până acum în dorința de a realiza o rețea de piste pentru biciclişti, cu legături între ele, care să faciliteze accesul pe bicicletă la toate obiectivele economice și sociale din municipiul Baia Mare. Pentru că malul Săsarului este din ce în ce mai primitor, inclusiv din perspectiva decontaminării naturale, nu trebuie să ne mai întoarcem spatele înspre acest râu. Trebuie să ne bucurăm de această valoarea naturală a municipiului Baia Mare.
 
 
 
În ceea ce privește noua pistă de bicicliști aceasta va avea 6,339 km lungime, o lățime de minimum 2,4 ,metri, va fi delimitatată cu marcaje specifice, respectiv dotată cu parcaje pentru biciclete și elemente care să asigure protecția și siguranța bicicliștilor.
 
 
Pista urmează să fie realizată pe 8 tronsoane: Pod Urbis – Pod Industriilor, Pod Industriilor – Podul Viilor, Podul Viilor – Pod Culturii, Pod Culturii – Pod Unirii, Pod Culturii – Parc Mara, Pod Unirii – Pod Republicii, Pod Republicii – Pod Decebal, respectiv Pod Decebal – Pod B-dul de Vest.”

Dr. Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...