Primarul Cătălin Cherecheș : Să pășim cu încredere și curaj în noul an școlar, dragi copii, părinți și dascăli

13 Septembrie, 2021
 
 
Când majoritatea dintre noi privim cu îngrijorare spre viitor, eu sunt totuși încrezător că, în pofida vremurilor instabile și solicitante pe care le trăim, împreună vom reuși să mergem mai departe pe drumul cunoașterii, al educației și al dezvoltării. La nivelul administrației publice locale suntem în permanență implicați în desăvârșirea proiectului major prin care vizăm să asigurăm condiții sigure și decente, moderne și atractive pentru elevi, părinți și profesori.
 
 
 
 
Astăzi, când voi, dragi elevii, pășiți pentru prima dată în instituțiile de învățământ din municipiul Baia Mare, gândurile mele se îndreaptă spre voi cu drag, cu speranță și încredere. Voi sunteți viitorul acestui oraș și al acestei țări, iar datoria noastră este să vă oferim sprijinul total și necondiționat. În Baia Mare ne străduim de câțiva ani să facem acest lucru.
 
Dragi dascăli și părinți care călăuziți pașii copiilor și tinerilor, fiecare început de an școlar reprezintă un moment de emoție atât pentru ei, cât și pentru noi. Îmi doresc să continuăm și în acest an parteneriatul pe care îl avem pentru a desfășura în cele mai bune condiții, cu respectarea măsurilor impuse de la nivel central, actul educativ. Noi, cei din administrație, ne vom asigura că aveți toate condițiile pentru a vă lăsa copiii cu încredere și în siguranță în unitățile de învățământ din Baia Mare, respectiv că dascălii vor putea să desfășoare orele cât mai aproape de normalitatea pe care o cunoșteam înainte de pandemie.Succesul acestei doleanțe, pe care sunt convins că o împărtășim cu toții, ține însă de fiecare dintre noi. Pentru că primarul și echipa sa din executiv nu pot fi în permanență peste tor, vă rog pe voi, dragi părinți și dascăli, să transmiteți imediat orice abatere de la firesc, orice situație anormală, orice problemă. Vă stau la dispoziție mereu pentru a găsi împreună cele mai bune soluții pentru orice sincopă care poate să apară pe parcursul anului școlar.

Am dovedit în ultimii ani că suntem dornici să ținem sus ștacheta la capitolul educație, investim sume masive în reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ, în construirea altelor noi care să suplinească nevoia existentă. Cel mai important lucru pe care putem și trebuie să-l facem pentru comunitatea noastră ca să fie sănătoasă este educația. Și tocmai de aceea, în ultimii ani Administrația Publică Locală a Municipiului Baia Mare a investit masiv în modernizarea și reabilitarea școlilor, grădinițelor și liceelor, proiecte care trebuie continuate pentru a oferi fiecărui elev un mediu corespunzător pentru dezvoltare. La fiecare început de an școlar, din dorința ca fiecare elev să aibă instrumente unitare de studiu, le-am oferit micuților din clasa pregătitoare ghiozdane și rechizite gratuite. În acest an, 1307 micuți vor primi primul ghiozdan și rechizitele aferente din partea administrației publice locale. Proiectele noastre nu se opresc aici, despre ele voi continua să vă informez prin metodele deja cunoscute, pe pagina mea de Facebook, pe site-ul municipiului (www.baiamare.ro) și cu sprijinul mass media.
 
 
Dragi elevi, în acest nou an școlar, aflat sub egida pandemiei, când din toate părțile suntem asaltați, atenționați, panicați, eu vă doresc să fiți curajoși și încrezători. Suntem atenți și respectăm măsurile menite să prevină îmbolnăvirile și limitarea răspândirii virusului, însă suntem optimiști și dornici să ne dezvoltăm, să ne bucurăm de viață, de studiu, de colegi, de evoluția noastră individuală și comunitară.
 
 
Succes tuturor în noul an școlar!
 
 
Cu prețuire,
Dr.Ec. Cătălin Cherecheș,
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...