Primăria Baia Mare intră în ritm alert în reabilitarea străzilor. Strada George Coșbuc – prima finalizată

17 Aprilie, 2018
Timp de 4 zile pe strada George Coșbuc din Baia Mare s-au executat lucrări de reabilitare a carosabilului, artera de circulatie fiind inchisa circulatiei. În tot acest timp au fost executate lucrări de asfaltare și au fost trasate marcajele rutiere. Carosabilul a fost frezat și mai apoi pregătit pentru turnarea unui strat proaspăt de asfalt (turnat 3.210 mp) pe întreaga lungime a străzii, tronsonul cuprins între strada Culturii, reabilitată în totalitate în cursul lunii octombrie 2017, și bulevardul Unirii. Au fost trasate marcajele rutiere pentru 92 locuri de parcare din care 4 pentru persoane cu dizabilități.
 
„Pentru a nu obstrucționa traficul în momentele aglomerate din timpul săptămânii am considerat că cel mai mic deranj ar fi să lucrăm pe finalul de săptămână și noaptea, pentru ca luni, carosabilul să fie să fie pregătit pentru trafic. Le mulțumesc băimărenilor care au înțeles că pentru realizarea unor astfel lucrări este necesară blocarea traficului și au văzut că de fiecare dată le-am onorat toleranța prin lucrări executate foarte rapid și de calitate.”  a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Tronsonul rutier amintit a fost marcat corespunzător, conform noului concept gândit de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.
 
Potrivit acestuia, stațiile de autobuz mari, în număr de aproape 70, vor fi vopsite integral cu culoarea galbenă, locurile de parcare rezervate persoanelor cu dizabilități vor fi vopsite integral în albastru, iar la bordură se va trasa o linie albă de delimitare continuă sau întreruptă, în funcție de posibilitatea de a parca.
 
Pentru trecerile de pietoni, vopsite în alb și roșu, dar și pentru suprafețele vopsite se va utiliza o altă vopsea, sau concentrație, respectiv tehnologie de aplicare astfel încât să nu mai existe problema derapajelor și a alunecării.
 
Vor fi refăcute integral străzile Hortensiei și Valea Borcutului
 
În perioada următoare urmează a fi reabilitate integral străzile Hortensiei și Valea Borcutului, iar ca priorități ale administrației publice locale băimărene sunt proiecte majore prin care vor fi asfaltate străzile pietruite sau cu macadam afectate de lucrările de alimentare cu apă și canalizare realizate în anii trecuți și asfaltarea integrală a străzilor, aleilor, trotuarelor și parcărilor din cartierele băimărene Griviței, Săsar, Gării, Depozitelor, Republicii, Traian, Ferneziu, Firiza și Valea Borcutului .
 
Totodată, tot ca prioritate a autorității locale sunt și lucrările de asfaltare a parcărilor din cartiere începute în 2015 și 2016 și nefinalizate sau aduse la nivel de piatră spartă.
 


 
Se incarca...