Municipiul Baia Mare pregătit pentru deszăpezire

12 Ianuarie, 2021
Primarul Cătălin Cherecheș a verificat organizarea deszăpezirii, starea tehnică a utilajelor și numărul de angajați
 
 
Chiar dacă ninsoarea de ieri a fost doar un exercițiu din punct de vedere al deszăpezirii pentru autoritățile locale, în pregătirea zilelor următoare, în care se anunță ninsori mai abundente, Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare a făcut verificarea fiecărui utilaj pregătit să intervină. Anul acesta, municipiul Baia Mare este mai pregătit ca niciodată pentru a asigura deszăpezirea într-un mod foarte eficient și la standarde ridicate.

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare:

“Am făcut, împreună cu cei responsabili din primăria municipiului Baia Mare din Direcția de Utilități Publice, verificarea fiecărui utilaj pe care îl avem la dispoziție și avem 30 de utilaje mari pentru bulevarde, mijlocii pentru străzile principale, respectiv 30 de utilaje mici pentru străzile din cartiere, pentru trotuare. Avem la dispoziție 70 de oameni care vor acționa în cartiere, dar în special în zonele stațiilor de autobuz, pe trotuare, pe poduri în zonele unde va exista gheață astfel încât lucrurile să funcționeze din perspectiva deszăpezirii într-un mod civilizat, pentru că suntem un oraș civilizat și cred că e util să avem și o acțiune a deszăpezire foarte eficientă din perspectiva calității dar și din perspectiva costurilor.
 
Nu executăm deszăpezirea acolo unde stratul de zăpadă e 0,5 cm , cred că e util să înțelegem că doar în momentele în care se așează cantitate de la 1- 2 -3 cm în sus să acționăm. Bineînțeles, în zonele de deal, în zonele unde avem drumuri în pantă, în zonele în care avem intersecții importante, unde avem poduri, bulevarde și așa mai departe vom acționa instantaneu pentru a nu se așeza un strat de zăpadă consistent.
 
Pe de altă parte, este anul în care suntem, din perspectiva dotărilor, din perspectiva tehnică cel mai bine pregătiți și cantitatea de sare este suficientă. Suntem acoperiți împreună cu colaboratorii noștri cu un contract substanțial cu Salina Dej astfel încât lucrurile să poată să fie în timpul util rezolvate în fiecare parte a municipiului Baia Mare. Mi-aș dori foarte mult și le-am spus și colegilor mei să dăm o importanță de data aceasta, în acest an și începând cu acest an, o importanță mai aparte cartierelor, aleilor dintre blocuri, vorbesc de aleile circulabile. E foarte important ca și băimărenii să dea o mână de ajutor acolo unde avem alei de ieșire din bloc. Sunt convins că se găsește câte un băimărean gospodar care, cu schimbul, să facă deszăpezirea pe aleea din fața blocului.
 
Dar, pe de altă parte, acolo unde avem parcări, acolo unde avem alei de acces în curțile blocurilor, eu i-am rugat pe colegii mei să intervină în mod serios pentru că trebuie să schimbăm puțin logica. Sunt importante bulevardele, sunt importante străzile mari, dar sunt foarte importante cartierele municipiului, sunt foarte importante trotuarele. Chiar dacă circulația în situații din acestea de iarnă este una cu un anumit grad de pericol, să nu uităm că cel mai important este pietonul în municipiul Baia Mare și, în acest sens, trotuarele, zonele pietonale trebuie să beneficieze de atenția noastră. Vă asigur dragi băimăreni, că așa cum ieri dimineață la ora 5:00 am fost prezent pentru a-i chema pe șoferi la muncă și pentru a face o primă intervenție așa se va întâmpla de fiecare dată, voi ține sub observație fiecare acțiune a fiecărui utilaj. Poate am să vă fac o surpriză, vom face o hartă interactivă, să vedeți și dumneavoastră atunci când se acționează, accesând site-ul municipiului, unde este fiecare utilaj în parte. Vă voi ține la curent cu fiecare acțiune importantă vizavi de deszăpezire. “
 
Se incarca...