Lucrări de excavare ilegale pe terenul societății Cuprom SA

24 August, 2018
 
Amplă acțiune de control pe terenul societății Cuprom SA. La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, zona contaminată a fost verificată de către angajații Direcției Poliției Locale a Municipiului Baia Mare și de către cei ai Poliției Naționale, care au răspuns prompt solicitării. La fața locului, inspectorii au depistat 16 persoane care efectuau lucrări de excavare și săpături. La nivel declarativ, aceștia au susținut că sunt angajații unei firme care a câștigat recent licitația pentru a efectua astfel de lucrări, fără însă a putea prezenta documente justificative în acest sens.
 
În urma acțiunii de control întreprinsă, polițiștii au constatat că la fața locului erau deja excavate zone, locuri în care deja se adunaseră cantități de ape reziduale de culoare verde-albăstruie, iar materialul extras din aceste gropi nu era la fața locului, semn că a fost deja transportat. Având în vedere că zona se află sub reglementarea unor obligații de mediu instituite de Agenția de Protecție a Mediului, pentru a efectua legal astfel de săpături, pe lângă autorizațiile necesare, trebuie să fie executate în regim special de exploatare, dar presupușii muncitori nu aveau nici măcar echipament de protecție.
 
Având în vedere gravitatea faptelor constatate, reprezentanții autorității locale au înaintat Poliției Municipiului Baia Mare o notă de constatare, în vederea continuării cercetărilor.
Se incarca...