La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, elevii premianți vor fi recompensați cu premii substanțiale

30 Mai, 2018
Administrația Publică Locală a Municipiului Baia Mare investește în educație. Astfel, la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, elevii performanți care învață bine la toate disciplinele vor fi premiați. Potrivit noului concept lansat de către Cătălin Cherecheș, elevii harnici vor fi recompensați cu sume cuprinse între 500 și 5.000 de lei, valoarea premiilor stabilindu-se în funcție de sistemul de invățământ frecventat de copii, clase primare, gimnaziale sau liceale.
 
Primarul Cătălin Cherecheș a făcut publică dorința de a-i recompensa pe elevii harnici la învățătură în cadrul ultimei conferințe de presă. Acesta a arătat că nu doar eforturile elevilor care primesc premii naționale la olimpiade merită răsplătite, ci și a celor care învață bine la toate materiile. Astfel, recompensa primită din partea autorității locale vine ca o răsplată pentru efortul elevilor depus de-a lungul anului școlar.
 
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: „De fiecare dată s-a premiat performanța de către Consiliul Local sau Consiliul Județean , premii substanțiale pentru performanțele obținute la olimpiadele naționale sau internaționale. Elevii trebuie să fie performanți la toate materiile, la toate științele pe care le aprofundează și observăm că elevi care obțin an de an premiul I, elevi care sunt șefi de promoție , sunt tratați ca fiind într-o zonă a banalității. Nu este nimic banal să fii un elev normal, să înveți la toate materiile și să ai premiul I în fiecare an, să obții la bacalaureat o medie foarte bună sau să fii șef de promoție. Cred că trebuie să scoatem din acea zonă a banalității acești oameni, acești tineri care chiar înțeleg ce este învățământul și rolul pe care îl au ei și datoria pe care o au , de a acumula știință. Nu înseamnă ca trebuie desconsiderați ceilalți care fac performanță, talentele trebuie încurajate, valorile și geniile trebuie încurajate.Vom majora bugetul unităților din învățământ cu sume care să cuprindă premiile pentru astfel de elevi și vom premia: elevii care au premiul I, elevii care sunt șefi de promoție și vom premia primii trei elevi din fiecare liceu, cu primele trei medii la bacalaureat.”
 
Premiile propuse pentru elevi sunt următoarele:
- clasa zero-clasa a IV-a, premiile vor fi de 500 lei pentru fiecare elev
- clasa V-clasa a VIII-a, premiile vor fi de 1.000 lei
- clasa IX-clasa a XII-a, premiile vor fi de 2.000 lei
- șeful de promoție, premiu de 5.000 de lei
- cei trei elevi care vor lua cele mai mari medii la bacalaureat vor obține fiecare o sumă de 5000 de lei.
 
Primarul Cătălin Cherecheș a mai arătat că propunerea va fi adresată și către Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ din municipiul Baia Mare, cu mențiunea ca valoarea sumelor să nu fie diminuată decât cele făcute publice, eventual cuantumul să fie majorat.
 
 
 
 
 
Se incarca...