La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, Municipiul Baia Mare investeşte în domeniul turismului

02 Iulie, 2018
În cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local, primarul Cătălin Cherecheș a propus aleșilor băimăreni două proiecte de hotărâre cu privire la dezvoltarea sectorului turismului în cadrul administrației locale. Astfel, în urma votului exprimat, Cabana de la Lacul Bodi dar și obiectivele turistice din Stațiunea Izvoare urmează să fie achiziționate de către municipalitate. Astfel, Baia Mare va deveni un operator turistic important.
 
Proiectele de hotărâre privind achiziționarea celor două puncte de interes turistic constituie primul pas în realizarea unei Companii municipale de turism.
 
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: ,,Văzând de-a lungul ultimilor 20 de ani cum, prin interese malefice, unii au pus pe butuci industria și turismul în Baia Mare și în județul Maramureș, putând extinde demersul lor la întreaga Românie, am decis să ne implicăm. Implicarea constă în renașterea unor zone relevante din punct de vedere economic, punctual fiind vorba despre Stațiunea Izvoare și Lacul Bodi Ferneziu. Hotărârile de Consiliu Local cu privire la demararea procedurilor de achiziții este primul pas în constituirea unei companii municipale de turism care să dezvolte și să administreze 200 de locuri de cazare în Stațiunea Izvoare, 50 de locuri de cazare și dezvoltarea serviciilor de agrement la Lacul Bodi, preluarea Hanului Usturoi și reconstrucția acestei zone, introducerea cabanelor și adăposturilor care aparțin Ocolului Silvic Municipal în sistemul turistic precum și dezvoltarea a trei sate de vacanță cu case tradiționale din lemn, însumând aproximativ 200 de locuri de cazare. Toată această infrastructură turistică va fi consolidată într-un parteneriat pe care ni-l dorim cu Consiliul Județean, astfel încât să realizăm și accesul pe traseul Baia Mare-Săpânța, prin Stațiunea Izvoare. De asemenea, îmi doresc să transformăm zona Platoului Igniș într-o zonă în care să poziționăm un festival unic în Europa de Sud-Est. Îmi doresc foarte mult să dezvoltăm municipiul Baia Mare pe modelul pe care ni-l oferă Tel Aviv-ul.”
 
 

 
Se incarca...