La ceas aniversar, rugăciunile noastre se îndreaptă astăzi cu mulțumire spre Dumnezeu, pentru binecuvântarea de a ne fi dat un păstor cu har și fapte bune, care se ridică la vrednicia chemării Sale, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul nostru prețuit

23 Iunie, 2022
 
Tărâmul Maramureșului este cu adevărat binecuvântat de către Dumnezeu. Poporul drept-credincios are privilegiul de a fi păstorit de oameni cu har, care aduc lumină, sprijin celor ce caută voia și lucrarea divină, fiind stâlpi de neclintit ai moralității și spiritualității, ai ortodoxiei noastre.

" Voievodul Maramureșului, care de câțiva ani ne protejează dintre îngeri, regretatul Înaltpreasfințit Părinte Justinian, binecuvântată să îi fie pe veșnicie amintirea, a avut grijă să nu lase credincioșii nemângâiați și neprotejați, înainte să fie chemat la Domnul. A văzut în Preasfințitul Părinte Iustin, episcopul nostru drag, un lider spiritual pe care anii și faptele l-au confirmat ca fiind păstorul cel mai potrivit pentru credincioșii din eparhia Maramureșului și Sătmarului.
 
Astăzi, cel care se roagă și lucrează neostoit pentru noi și pentru biserica lui Dumnezeu, părintele nostru prețuit, Preasfințitul Iustin, aniversează o frumoasă și binecuvântată vârstă, ani profund devotați lui Dumnezeu și oamenilor. Cu mintea ageră, limpede și sufletul curat, Preasfințitul nostru este cu adevărat liderul spiritual în ochii căruia putem privi cu încredere, fiind exemplul viu al milosteniei, adevărului, iubirii frățești, al credinței și luminii sfinte a lui Dumnezeu.
 

Vă mulțumesc pentru fiecare cuvânt și sfat înțelept, Preasfințite Părinte Iustin! Pentru fiecare rugăciune și pentru speranța și credința pe care Preasfinția Voastră o menține în pofida tumultoasei vieți cotidiene pe care fiecare o trăim în aceste vremuri tulburi. Vă mulțumesc pentru proiectele comune care aduc bucurie, întăresc exemplul bunătății, dragostei și dăruirii pentru credincioși și Biserica lui Dumnezeu.
 
Domnul nostru să vă aibă mereu în pază, să vă binecuvânteze și să vă dea ani mulți și buni în fruntea eparhiei pe care cu atâta dăruire o păstoriți. Întru mulți și binecuvântați ani, Preasfințite Părinte Iustin!"
 
 
Cu prețuire,
 
Dr. Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipului Baia Mare
 
Se incarca...