Începând de astăzi, băimărenii se pot vaccina cu a treia doză împotriva Covid-19

28 Septembrie, 2021
Primarul Cătălin Cherecheș asigură condițiile la cele mai înalte standarde pentru imunizare în cele două centre amenajate la nivelul Municipiului Baia Mare, precum și cu echipa mobilă 
 
În Municipiul Baia Mare, sub directa coordonare a primarului Cătălin Cherecheș, începând de astăzi, 28 septembrie 2021, demarează vaccinarea cu doza a treia pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, doza a treia urmând să fie făcută cu oricare dintre vaccinurile pe bază de ARN mesager.

În acest sens, imunizarea se poate realiza la Centrul de vaccinare Rivulus Pueris ( strada I. Slavici nr.1 B) pentru rapelul trei cu doza Pfizer precum și la Centrul de vaccinare GAL ( B-dul Unirii nr.19) pentru rapelul trei cu vaccin Pfizer sau Moderna. Prin grija primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, persoanele imobilizate la domiciliu, persoanele care se află în imposibilitatea de a se deplasa la cele doua centre de vaccinare precum si persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, beneficiază de imunizare împotriva Covid-19 prin intermediul echipei mobile constituită în acest sens.

Doza a treia de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază ARN mesager ( Pfizer sau Moderna), indiferent de schema inițială.

Pentru persoanele care au schema completă de vaccinare cu vaccinurile Pfizer sau Moderna se recomandă efectuarea celei de a treia doze cu același produs ( opțional se permite, la cerere, schimbarea vaccinului).

Pentru persoanele care au schema completă de vaccinare cu vaccinul AstraZeneca se va opta pentru cea de-a treia doză între produsele Pfizer sau Moderna.

În cazul persoanelor care au fost imunizate cu vaccinul Johnson & Johnson nu se recomandă momentan doză de rapel.

Persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua și care doresc să se vaccineze cu cea de-a treia doză se pot prezenta direct la cele două centre amenajate sau se pot programa telefonic la numerele de telefon de mai jos. De asemenea, programarea se poate realiza și prin intermediul Platformei Naționale de Programare la Vaccinare (PNPV).

Programul centrelor de vaccinare Rivulus Pueris (strada I. Slavici nr.1 B) și GAL ( B-dul Unirii nr.19) este de luni până duminică, în intervalul orar 8:00-20:00.

Numerele de telefon la care poate fi solicitată echipa mobilă, la care se pot face programări pentru cele două centre de vaccinare precum și la care se pot obține informații suplimentare, la care răspund angajații din cadrul Direcției de Asistență Socială, sunt următoarele: 0262 424 143, 0733 444 422 ( pentru Centrul de vaccinare Rivulus Pueris ) și 0731 500 808 (Centrul de vaccinare GAL).
 
Se incarca...