Fără taxă pe apa de ploaie!

16 Martie, 2021

La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș taxa canal meteo ar putea fi eliminată în totalitate de pe facturile Vital

 
Taxa canal meteo cuprinsă în facturile emise de către societatea Vital persoanelor juridice ar putea fi eliminată. Acest lucru va fi posibil ca urmare a unei inițiative a primarului Cătălin Cherecheș susținută de consilierii locali ai Coaliției pentru Baia Mare și UDMR.

În momentul de față instituțiilor publice si administratorilor domeniului public si privat al unităților administrativ teritoriale li se facturează serviciul de preluare/epurare ape pluviale, serviciu care apare înscris pe factura sub denumirea „canal meteo”. Sistemul de canalizare preia pe lângă apele menajere uzate și apele meteorice (precipitațiile). Acestea sunt transportate împreună cu apele uzate la Stația de Epurare unde trec prin toate procesele tehnologice, costurile aferente fiind cuprinse în tariful facturat pentru apele meteorice.
 
Proiectul de hotărâre care vizează eliminarea taxei canal meteo din factura de apă a prestatorului public de servicii – Vital pentru persoanele juridice vine după ce, în 2013, în urma unei hotărâri a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Maramureș, inițiată tot de primarul Cătălin Cherecheș, taxa pentru apa de ploaie sau taxa de canal meteo și ape pluviale a fost eliminată din facturile persoanelor fizice.

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare :

“Am reușit în urmă cu mai mulți ani să eliminăm din facturile băimărenilor taxa canal meteo. Acum, printr-o inițiativă similară,dorim să facem același lucru și pentru persoanele juridice . Este un beneficiu pentru toată lumea. În special pentru cei care dețin suprafețe mari de terenuri, pentru că în funcție de acest lucru sunt nevoiți să plătească cantitatea de apă meteorică preluată și transportată prin sistemul de canalizare. Sunt sume care adunate ajung să conteze, iar eliminarea acestei taxe cu siguranță se va simți în fiecare factură."
 
Se incarca...