Exercițiu de alarmare publică sub comanda primarului Băii Mari

25 Mai, 2018
 
Instituțiile statului dar și cele ale Administrației Locale, pregătite în caz de situații de urgență. Aceasta a fost concluzia trasată de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în urma unui exercițiu de alarmare organizat ieri, 24 mai. În cadrul acțiunii au fost implicate toate societățile, dar și instituțiile care fac parte din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Exercițiul a fost unul menit să testeze timpul de reacție a tuturor factorilor implicați, dar și modul în care aceștia ar acționa și ar soluționa o situație gravă.
 
Exercițiul de alarmare a fost declanșat la orele dimineții și s-au desfășurat pe durata a aproximativ o oră. Imediat după analizarea tuturor datelor și informațiilor culese din teren, a venit și concluzia primarului Cătălin Cherecheș.
 
Cătălin Cherechș, primarul municipiului Baia Mare: „Am realizat acest exercițiu de alarmare publică pentru a verifica viteza de reacție a insituțiilor și societăților care sunt în Comitetul Local pentru situații de urgență. Am constatat că într-un interval de 15 minute, de la momentul declanșării alarmei, s-au mobilizat exemplar, lucru pentru care le mulțumesc, acest exercițiu fiind menit pentru a verifica capacitatea de reacție a Municipiului Baia Mare în situații de urgență și pentru a-i asigura pe cetățeni că, în situații grave lucrurile se tratează cu responsabilitate și cetățenii se pot baza pe instituțiile statului și instituțiile locale.”

 
Se incarca...