După un meci excepțional, Minerul Baia Mare a promovat în Liga a III-a

02 Iulie, 2018
Minerul Baia Mare a promovat în Liga a III-a în urma victoriei cu 2-0 a manşei retur de pe terenul celor de la CSC Sânmartin. În tur, cele două adversare au remizat alb în confruntarea de pe stadionul „Viorel Mateianu”.
 
Campioana Maramureşului a făcut un meci excepţional şi a deschis scorul după numai două minute, golgheterul Marius Feraru trimiţând de la 14 m peste Groze. Oaspeţii încearcă să profite de slăbiciunile adversarului şi Valer Giurgiu este faultat indiscutabil în suprafaţa de pedeapsă de portarul gazdelor, care se alege şi cu un cartonaş galben. Ciprian Duruş execută în partea opusă a portarului, însă balonul merge pe lângă poartă. Băimărenii nu clachează după această imensă oportunitate şi în minutul 17 vor înscrie pentru 0-2. Sandu Bococi trimite un şut cu stângul de la 18 m şi balonul se opreşte în plasă. Scor la care CS Minaur era în Liga a III-a.
 
Aşezaţi perfect în teren, elevii lui Dorin Toma nu lasă spaţii către propria poartă în partea secundă, CSC Sânmartin negăsind soluţii de a-şi contabiliza ocazii. Mai periculoşi sunt băimărenii, care puteau închide definitiv partida în minutul 71. Feraru putea realiza dubla, dar şutul atacantului întâlneşte bara. La faza imediat următoare, gazdele puteau relansa partida, Borota faultându-l în careu pe nou intratul Meşter. Gabriel Danciu intuieşte senzaţional scăriţa trimisă de S. Ban şi respinge din cădere. Frustarea jucătorilor de la Sânmartin şi-a spus cuvântul în minutul 74, Ardelean văzând al doilea galben după un fault asupra lui Bococi. În minutul 90+1, Şumălan vede şi el al doilea galben pentru un fault dur la Sabadâş, astfel că soarta partidei era pecetluită. Fluierul final aduce o victorie incontestabilă pentru Minerul Baia Mare, care a dovedit în cele două jocuri de baraj că a fost echipa mai închegată, cu un fotbal mult mai elaborat şi cu o calitate fizică net superioră. Felicitări jucătorilor şi antrenorilor pentru realizarea obiectivului, în condiţiile în care pe final de sezon băimărenii s-au confruntat cu mari probleme de efectiv. În aceste condiţii performanţa este cu atît mai mare, ceilalţi jucători demonstrându-şi valoarea şi o mare dorinţă de a ajunge la un nivel superior.

Succesul înregistrat de echipa Minerul Baia Mare l-a mulţumit şi pe primarul Cătălin Cherecheş.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: ,,Felicit lotul de jucători care au făcut posibilă promovarea în Liga a III-a, continuând parcursul nostru aşa cum l-am gândit pentru a ajunge în elita fotbalului românesc. Anul viitor ţinta noastră este promovarea în Liga a II-a şi îi rog pe băimăreni să fie alături de Municipiul Baia Mare. Pe lângă parcursul competiţional, dorinţele noastre sunt legate şi de dezvoltarea infrastructurii sportive. Vorbim despre reabilitarea Terenului II, demers pe care îl realizăm în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal şi a Bazei sportive din Ferneziu, precum şi de reabilitarea şi modernizarea Stadionului Municipal pe care îl facem în colaborare cu Compania Naţională de Investiţii şi pe care ni-l dorim să îl finalizăm în 2020, când vrem să avem o echipă Minerul Baia Mare în Liga Naţională, jucând astfel cu formaţiile galonate ale fotbalului românesc. Am o dorinţă personală şi anume, sper să nu se mai trezească unii să se infiltreze în structurile sportive de dragul statului paralel, în dispreţ faţă de noi şi Baia Mare, distrugând ceea ce noi am construit.”
 

 
Se incarca...