Cetățeni de Onoare – Municipalitatea băimăreană prețuiește foștii deținuți politici

31 Iulie, 2018
În semn de apreciere, duminică, 29 iulie 2018, cu ocazia sărbătoririi Zilei Imnului Național, primarul Cătălin Cherecheș a conferit titlul de Cetățean de Onoare doamnei Eva Gligor și domnilor Virgil Silviu Dragomir, Ioan Filip, Victor Florea, foști deținuți politici. Inițiativa a venit din partea primarului Cătălin Cherecheș alături de consilierii liberali din Consiliul Local, Cristian Niculescu Țâgârlaș, Ioana Marincaș și Simion Bizău, fiind votată în unanimitate de către aleșii locali băimăreni.

Consiliul Local al Municipiului Baia Mare a aprobat proiectul de hotărâre de conferire a distincțiilor de Cetățean de Onoare la reuniunea din luna mai a acestui for. Dorind să marcheze așa cum se cuvine acest moment festiv, conducerea primăriei a ales Ziua Imnului Național pentru a-i onora pe distinșii luptători în semn de aleasă prețuire pentru afirmarea idealurilor de libertate, dreptate și adevăr, pentru demnitatea și onoarea cu care au suferit în închisorile României nedemocrate. Ioana Marincaș, consilier local liberal, a participat din partea inițiatorilor, alături de primarul Cătălin Cherecheș.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: „În fiecare an, în data de 29 iulie, sărbătorim unul dintre simbolurile României – Imnul Naţional. Această zi trebuie să fie un impuls pentru a menține vie flacăra iubirii față de semenii noștri și patrie, precum și respectul faţă de simbolurile şi valorile naţionale. Ziua Imnului Naţional este un moment de aducere aminte a patriotismului şi spiritului de sacrificiu a eroilor noștri care s-au jertfit pentru noi, pentru libertatea şi pentru integritatea ţării noastre.

Astăzi, când am sărbătorit unul dintre simbolurile dragi nouă, Imnul Național, aici în Baia Mare am avut parte de încă un moment de bucurie. Patru foști deținuți politici au primit titlul de Cetățean de Onoare ai municipiului Baia Mare. Este vorba despre Gligor Eva, Dragomir Silviu Virgil, Filip Ioan și Florean Victor.”
 
Vizibil emoționați, dar și impresionați, de distincția primită, aceștia i-au mulțumit primarului Cătălin Cherecheș și consilierilor locali, considerându-se onorați de întreaga comunitate băimăreană.
 
 
 
 
 
 
Se incarca...