Capitala Tineretului din România preambulul pentru Capitala Europeană a Tineretului în 2022

04 Mai, 2018
Este oficial! Timp de un an Baia Mare deține titlul onorant de Capitala Tinerilor din România. Mii de tineri au fost prezenți în Centrul Istoric al Municipiului Baia Mare pentru a asista la preluarea mandatului de către tinerii băimăreni de la tinerii din Bacău.
 
 Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare și Ioana Bran, ministrul tineretului și sportului au adresat mesaje tinerilor prezenți în Centru Vechi. La fel cum au făcut-o și liderii ONG-urilor băimărene și din țară prezenți în orașul nostru.

Acesta este primul pas pe care tinerii îl fac pentru ca Baia Mare să devină în anul 2022 Capitală Europeană a Tineretului.
 
Zilele de 1 și 2 mai 2018 au fost un prilej excelent pentru tineri, dar nu numai, să se distreze cu cele mai în vogă trupe românești ale momentului. Pe de altă parte, ziua de 2 mai, care este și ziua națională a tineretului din România, a fost o zi plină pentru tinerii prezenți în Baia Mare. Au fost organizate o serie de activități specifice până la momentul la care s-a preluat mandatul de Capitală a tinerilor din România. ONG QUEST a fost unul dintre acțiunile în care tinerii și toți cei interesați au fost invitați într-o aventură urbană în care să cunoască ONG-urile băimărene și partenerii lor. Tinerii băimăreni au avut ocazia să descopere activitățile nonformale propuse de către organizațiile de tineret, s-au distrat, iar la final au câștigat premii surpriză. Evenimentul a fost organizat de FONT – Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș cu sprijinul financiar oferit de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș. 
 
Piața din centrul istoric al municipiului Baia Mare a devenit animată la orele serii când mii de tinerii au umplut la refuz zona din fața scenei pentru a asista la concertele extraordinare și la momentul preluării mandatului de Capitală a Tineretului din România de către reprezentanții tinerilor băimăreni.
 
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: “Este un moment foarte important și sunt foarte mândru, la fel ca și voi, că sunt băimărean. Sunt foarte mândru că noi reprezentăm România și reprezentăm fiecare tânăr din România. Ceea ce am început în Baia Mare este un proiect care se va finaliza în 2022, când Baia Mare vreau să devină, prin forța și puterea tinerilor, Capitală Europeană a Tineretului. Am toată încrederea că împreună cu voi, cu mintea și sufletul fiecăruia dintre tineri, Baia Mare, pas cu pas, va fi tot mai frumoasă pentru că fiecare dintre noi iubim Baia Mare și fiecare dintre noi putem să arătăm că transformăm și Baia Mare și România. Nu vreau ca Baia Mare să fie doar o capitală a tineretului. Baia Mare vreau să fie o capitală a României, așa cum fiecare dintre orașele mari ale României pot să fie capitale ale României pentru că pentru noi soarele răsare de pe Igniș și nu de la București.
 
Vreau să îi mulțumesc domnișoarei Ministru Ioana Bran pentru că ne sprijină, dar în primul rând vreau să le mulțumesc tuturor tinerilor, colegilor din organizațiile de tineret care au muncit și au creat acest eveniment și tot ceea ce veți vedea în Baia Mare timp de 365 de zile. Să nu uităm că noi, împreună, construim și reconstruim Baia Mare și România!”
 
Reprezentanții ONG-urilor prezenți la Baia Mare au adresat mesaje de încurajare tinerilor băimăreni care până pe 2 mai 2019 vor face din Baia Mare o adevărată capitală europeană a tinerilor.
 
“De astăzi, sunteți centrul de greutate al tineretului din România, deveniți capitala tinerilor din țara noastră. Este un titlu care vă onorează, dar care înseamnă și o mare responsabilitate! Sunt convinsă că veți duce la final acest mandat cu succes și vă asigur de întregul meu sprijin”, - Ioana Bran, Ministrul Tineretului și Sportului.
 
"Înseamnă un an plin de activități, un an în care tinerii din Baia Mare și din România vor avea diverse oportunități atât pentru a se dezvolta personal, pe plan profesional sau pur și simplu să se distreze. Un an în care știm că vom aduce o schimbare în comunitate, dar și pentru tinerii din România" a spus Daniel Orza, președintele F.O.N.T. Maramureș.
 
"Este a treia ediție. Prima dată titlul a fost purtat de Timișoara în cadrul unei ediții pilot, adică fără concurs, după care Bacău și acum Baia Mare"- a aratat Mihai Dragoș, președintele Consiliului Tineretului din România.
 
Viziunea inițiatorilor candidaturii este aceea de a transforma Baia Mare în cel mai prietenos oraș cu tinerii. Pentru a atinge acest lucru, pe lângă proiectele care vor fi implementate pe durata deținerii titlului, autoritatea locală împreună cu organizațiile de tineret își propun să utilizeze la capacitate maximă infrastructura existentă și să o dezvolte.
 

 
Se incarca...