CS Minaur a câștigat Baia Mare Winter Cup 2018

14 Ianuarie, 2018
Cel mai puternic turneu de handbal al acestui început de an în România, Baia Mare Winter Cup 2018 a fost câștigat de CS Minaur.

Competiţia, organizată de Clubul Sportiv Minaur și Academia de Handbal Minaur Baia Mare s-a desfășurat în perioada 12 -14 ianuarie și a reunit la strat două din cele mai titrate echipe de tineret din Ungaria, Pick Szeged și Ferencvaros TC. Acestora li s-a alăturat echipa națională de tineret Under 21 a României și aripa tânără a CS Minaur, mai exact jucătorii sub 25 ani ai echipei.

Turneul amical de tineret Baia Mare Winter Cup a debutat vineri cu victoria echipelor româneșți.

CS Minaur Baia Mare vs Ferencvaros FTC 36-25 (19-7) . CS Minaur a dominat partida, mai ales în prima repriză, când apărarea pusă în teren de Raul Fotonea a funcționat perfect, dublată și de cele 14 parade ale lui Alexandru Bucătaru. Yurii Pop, sărbătoritul zilei (a împlinit 21 de ani), a marcat 4 goluri, alături de el alți 4 jucători remarcându-se prin marcarea a câte 5 goluri fiecare: Georgel Haiduc, Tudor Botea, Robert Nagy și Sergiu Makaria. Repriza a doua a fost mult mai echilibrată, oaspeții marcând de 18 ori. În final diferența din prima repriză s-a dovedit a fi decisivă pentru băimăreni.

Selecționata U21 a României și-a respectat blazonul de favorită a turneului, învingând relativ lejer mai puțîn experimentată, dar pe alocuri mai omogena echipă a celor de la Pick Szeged. Maghiarii au jucat curajos, echilibrul primei reprize fiind rupt doar de intervențiile portarului român Buzogany Barna și de câteva execuții personale. În repriza a două băieții lui Sandu Iacob au schimbat viteză si au câștigat confortabil. Dragoș Hanțaru, marcator a 6 goluri și-a depus candidatura pentru titlul de golgheter.
 
La fel ca și în prima zi, echipele româneșți s-au impus și în cea de-a doua. CS Minaur și naționala de tineret a României au trecut de echipele maghiare Ferencvaros Tornai Club și Pick Szeged. După ce în prima zi a trecut de Pick Szeged cu 32-23, România U21 a învins și cealaltă echipă maghiară prezentă la turneu tot la nouă goluri diferență, Ferencvaros, scor 35-26. În cealaltă partidă, CS Minaur a trecut spectaculos de Pick Szeged, scor 40-26.

În ultima zi a turneului CS Minaur și România U21 au jucat finala, la capătul partidei jucătorii de la CS Minaur ( tineret ) fiind cei care și-au adjudecat victoria și implicit titlul de campioni ai turneului Baia Mare Winter Cup.
 

 
Se incarca...