Balul Toamnei și Nunta de Aur 2022 - Baia Mare își respectă, își cinstește și prețuiește seniorii!

29 Octombrie, 2022
 
Balul Toamnei și Nunta de Aur 2022 - Baia Mare își respectă, își cinstește și prețuiește seniorii!

Balul Toamnei 2022 este un eveniment prin care autoritatea locală și comunitatea își prețuiește seniorii care și-au dedicat viața și cariera pentru a construi Baia Mare. În cadrul balului am celebrat și Nunta de Aur: 115 cupluri de băimăreni care aniversează 50 de ani de căsnicie și care au primit câte 2000 de lei.

În mijlocul a sute de seniori băimăreni, pe care i-am celebrat în semn de mulțumire și prețuire pentru că au clădit acest oraș, 115 cupluri de băimăreni care aniversează 50 de ani de căsnicie și-au reînnoit jurămintele în acest an la Nunta de Aur organizată în cadrul Balului Toamnei 2022. Pe lângă atmosfera festivă, cuplurile primesc câte 2000 de lei din partea autorității locale. Cei care nu au putut fi prezenți vor fi contactați săptămâna viitoare de către colegii mei de la Direcția de Asistență Socială pentru a le fi înmânat premiul de fidelitate.

Am organizat Balul Toamnei pentru a celebra câteva sute dintre seniorii care au fost pilonii de bază ai comunității noastre, oameni care și-au dedicat întreaga viață și activitate pentru a ne oferi nouă un oraș demn și modern. Printre invitați s-au numărat personalități din mai multe domenii importante, respectiv asociații: Asociația națională cultul eroilor Regina Maria filiala Maramureș; Asociația Națională a Cadrelor în Rezervă și în Retragere “Alexandru Ioan Cuza” filiala Maramureș; Asociatia Rezerviștilor Militari din MAI filiala “Pintea Viteazu“ Maramureș; Asociația Pensionarilor din Învățământ Maramureș; Asociația Caspev Baia Mare; Asociația Medicilor Pensionari Maramureș și, desigur, Consiliul de Onoare al Municipiului Baia Mare.

Sunt onorat că am avut bucuria să ne întâlnim în acest moment festiv, într-un cadru în care să putem fi împreună, suflet lângă suflet, băimăreni adevărați, băimăreni care au construit Baia Mare. Băimărenii ca și aceste cupluri de aur care ne-au educat pe noi, cei mai tineri. Au fost și sunt modelul nostru de viață, de moralitate, de verticalitate.

Acești oameni sunt cei care ne-au arătat ce înseamnă și munca, profesioniști în diverse domenii care au desăvârșit comunitatea noastră și prin harul, talentul lor. Mă bucur foarte mult pentru acest moment, după o perioadă în care viața, legea, politica și politicienii au făcut ca să nu ne putem privi, să nu ne putem strânge mâna și asta o perioadă destul de lungă de timp. Ne-am reîntâlnit, ne-am bucurat că suntem băimăreni, că suntem o comunitate unită, că suntem oameni care știm să ne respectăm și care avem un lucru care ne unește. Lucrul care ne unește pe noi, cei care am fost împreună la Nunta de Aur și vrem să îi inspirăm prin acest lucru și pe alții, este să facem bine.

Mă bucur foarte mult de fiecare dată când, an de an, organizând astfel de evenimente cu oamenii de aur ai comunității, părinții și bunicii noștri, reușesc să mă regăsesc pe mine. M-am regăsit pe mine la vârsta copilăriei, pentru că văd aici profesorii mei.

M-am regăsit pe mine când eram adolescent, când mă lua tata cu el la o cafea, de exemplu la Hotelul Maramureș și avea o întâlnire cu domnul Cristian Anghel, care a fost prezent la eveniment și îi mulțumesc că a fost alături de noi. Mă bucur foarte mult să îi văd pe cei care au fost și sunt prietenii părinților mei și ai bunicilor mei, colegi, și mă bucur foarte mult să îi văd și pe cei alături de care am muncit pentru municipiul Baia Mare, pentru comunitatea noastră și le mulțumesc foarte mult pentru viața pe care si-au dăruit-o orașului și comunității noastre.
 
Cu adevărat emoționant este acest eveniment al Nunții de Aur și mi-aș fi dorit foarte mult să am emoția de a-i vedea și pe părinții mei sărbătorind. Nu am să pot avea această bucurie, însă, prin cuplurile aniversate an de an trăiesc acest moment. Un moment în care îi onorăm și îi sărbătorim pe cei care au mers prin bine și prin mai puțin bine, împreună, de mână, printre ani, fiind reperele cele mai sănătoase pentru comunitate.
 
Îi mulțumesc Părintelui Andrei că ne-a fost alături. Nu am invitat episcopi, nu am invitat mitropoliți, nu am invitat preoți cu multe grade, l-am invitat pe părintele Andrei pentru că zilele acestea, respectiv mâine, îl comemorăm și ne gândim la Înaltpreasfinția Sa Justinian. Părintele Andrei a fost cel care mulți ani a fost alături de cel pe care îl numim Voievodul spiritual al Maramureșului și care se roagă pentru noi din stele, de acolo de unde e alături de Dumnezeu.
 
 
Dr. Ec. Cătălin Cherecheş,
 
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...