Băimărenii se pot vaccina împotriva Covid-19 în cele mai sigure condiții

18 Ianuarie, 2021
Centre de vaccinare și număr unic pentru programare la vaccinarea împotriva Covid-19, inițiate și coordonate de către Primarul Cătălin Cherecheș
 
Municipiul Baia Mare este pregătit pentru cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva Covid 19. În cadrul campaniei demarate la sfârșitul lunii decembrie au fost vaccinați, într-o primă etapă, lucrătorii din domeniul sănătății și social-sistem public și privat. În etapa a II-a vor fi vaccinați adulții cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, Municipiul Baia Mare pune la dispoziția cetățenilor numărul unic de telefon 0733444422 la care vor răspunde, începând de astăzi, angajații din cadrul Direcției de Asistență Socială, cu scopul de a facilita programările la vaccinare. Autoritatea Publică Locală a demarat, încă de la începutul anului, pregătirile pentru cea de a doua etapă de vaccinare, astfel că în doar câteva zile au fost amenajate trei centre moderne de vaccinare. Acestea sunt situate în incinta Centrului de Asistență Socială Pentru Vârstnici- CASPEV (strada Săsarului nr.3), a Centrului Social Multifuncţional Rivulus Pueris (str. Ioan Slavici nr. 1B) precum și în cadrul sediului Asociației Grupul de Acțiune Locală-GAL Baia Mare (bd. Unirii, nr. 19). Programul centrelor de vaccinare va fi de luni până sâmbătă, între orele 08.00 și 20.00.

Prin grija Autorității Publice Locale și a primarului Cătălin Cherecheș, centrele de vaccinare au fost dotate și utilate la cele mai înalte standarde, condițiile create pentru desfășurarea procesului de imunizare fiind dintre cele mai moderne și sigure. Tot prin grija municipalității va fi asigurat atât personalul medical cât și cel auxiliar care va deservi aceste centre.

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare:

“Încă de la începutul pandemiei, la nivelul municipiului Baia Mare am depus toate eforturile pentru a veni în sprijinul cetățenilor, atât a celor din categoriile vulnerabile, cum sunt seniorii și copiii, cât și a întregii comunități prin măsuri menite să împiedice îmbolnăvirile cu temutul virus. Au fost luni grele în care fiecare ne-am străduit să facem ceea ce putem mai mult și mai bine pentru a ne proteja și pentru a-i proteja pe cei din jurul nostru. Ne-am rugat cu toții să se găsească soluții, un vaccin și iată, rugile noastre au fost ascultate. Acum, la nici un an de când COVID-19 face ravagii pe întreg mapamondul, avem vaccin disponibil și începând de acum, după imunizarea celor din linia întâi, posibilitatea de a-i vaccina pe cei din categoriile de risc, persoanele trecute de 65 de ani, respectiv cele care suferă de boli cronice. Pentru a facilita accesul la vaccin, venim cu acest număr unde cei care se încadrează în etapa a II-a pot să sune și să se programeze pentru vaccin la unul dintre centrele amenajate pe raza municipiului Baia Mare.“
 
Se incarca...