Baia Mare calificată în finala pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2022

12 Martie, 2019

Primarul Cătălin Cherecheș și tinerii implicați în proiect scriu istorie pentru Baia Mare

 
Dintre 12 orașe europene importante doar 5 au intrat în finală
 
Eforturile susținute ale primarului Cătălin Cherecheș și ale tinerilor implicați în proiect pentru a obține titlul de Capitală Europeană a Tinerilor se văd din ce în ce mai mult. Forumul European al Tinerilor a anunțat faptul că juriul care decide cine va primi acest titlu a ales Baia Mare printre cele cinci municipalități care trec în a doua rundă. Suntem pe lista scurtă!
 
Juriul a considerat candidatura municipiului Baia Mare ca fiind una dintre cele care au îndeplinit cele mai multe dintre criteriile existente pentru obținerea acestui onorant titlu.
 
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: “O săptămână bună se cunoaște după veștile bune care vin încă de luni. Vă anunț cu emoție și cu mândrie că Baia Mare s-a calificat mai departe, în cea de a doua rundă, în competiția pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Tinerilor! Vestea bună ne-a fost transmisă oficial de către Anna Widegren, secretarul general al Forumului European al Tinerilor. Înainte de a continua acest mesaj pentru voi, vreau să le mulțumesc încă o dată, din suflet, tinerilor fără de care acest proiect curajos ar fi rămas doar la stadiul de vis. Vă mulțumesc și vă felicit, dragilor!
 
Împreună scriem istorie pentru Baia Mare! Nu ne culcăm pe o ureche, mai avem mult de lucrat și de șlefuit pentru a obține onorantul titlu. Însă atunci când ni se transmite faptul că juriul care decide câștigătorul consideră programul propus de municipiul Baia Mare ca fiind “unul dintre cele mai interesante” și care, alături de alte patru municipalități, a “îndeplinit cele mai multe dintre criteriile” impuse în această competiție... atunci nu putem să nu fim mândri puțin.
Am ajuns departe, suntem fericiți și încrezători, dar și mai determinați ca la început! Mai avem de trecut un hop pentru a ajunge în cea de a treia rundă, cea finală. În noiembrie 2019 vom fi în fața juriului european împreună cu tinerii care au pus umărul la proiect și vom încerca să facem o figură frumoasă. Până atunci, tragem tare să fim cei mai buni. Capitala Europeană a Tineretului 2022 va fi anunțată oficial în cadrul Forumului Consiliului Tinerilor în Amiens, în noiembrie 2019. Doamne ajută! ”
Conform echipei de coordonare Baia Mare 2022 orașul a fost recunoscut atât pentru calitatea candidaturii și anexelor cât și pentru ansamblul viziunii, coerența dintre diversele aspecte ce conțin o astfel de candidatură. Mult mai important, acest moment înseamnă că am rămas cu numai 4 competitori (Tirana din Albania, Kazan din Rusia, Varazdin din Croatia si Poznań din Polonia). Nu în ultimul rând, am primit o oportunitate de a dezvolta o candidatură completă în jurul conceptului Urban Youth Circle, un concept construit în jurul a trei elemente: tinerii, orașul și sustenabilitatea. Nu ascundem faptul că vrem să realizăm un model scalabil la nivel european, ceva util pentru orice oraș european care are provocări similare așa cum și Baia Mare le are. Urmează două runde de etapă finală în urma căreia pe 14 noiembrie 2019 se anunță un singur câștigător la Amiens, Franța, capitala anului 2020.

 
Se incarca...