Apostolul Patriarh Jean-Luc Schneider - Cetățean de Onoare al Municipiului Baia Mare

26 Martie, 2018
Duminică, 25 martie 2018, la Biserica Nouapostolică din municipiul reședință de județ a fost prezent Apostolul Patriarh Jean-Luc Schneider, liderul Bisericii Nouapostolice. La eveniment a participat și primarul Cătălin Cherecheș, care i-a acordat  titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Baia Mare.
 
Apostolul patriarh Jean-Luc Schneider s-a născut la 18 septembrie 1959 înoraşul Strasbourg (Franţa), fiind cel mai mare dintre cei trei copii ai familiei. La data de 11 octombrie 1959 el a fost pecetluit de către apostolul districtual Chrétien Dauber. După liceu, el a urmat cursurile Facultăţii de management superior, iar în 1982 şi-a început activitatea în cadrul unei societăţi alzaciene, unde a îndeplinit mai multe funcţii, printre care cea de şef al departamentului de vânzări, iar spre sfârşitul activităţii, cea de şef al departamentului de strategii şi financiar. În anul 2012, de Rusalii, apostolul patriarh Wilhelm Leber l-a numit în slujba de ajutor de apostol patriarh. În lunile care au urmat, acesta s-a străduit cu multă dragoste şi atenţie să-l familiarizeze cu numeroasele sarcini pe care le avea de îndeplinit. După un an, de Rusalii 2013, Jean-Luc Schneider a fost numit de către apostolul patriarh Leber în slujba de apostol patriarh.
 
„De Buna Vestire am avut onoarea să particip alături de o parte a comunității
noastre băimărene la serviciul divin al Bisericii Nouapostolice avându-l ca oaspete pe Apostolul Patriarh Jean-Luc Schneider, cel care conduce la nivel mondial acest cult religios.Din respect față de comunitatea aparținând acestei Biserici, din recunoștință pentru implicarea în rezolvarea multor probleme sociale sau susținerea dotării și reabilitării spitalelor din Baia Mare, am oferit în mod simbolic un semn de mulțumire acordând titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Baia Mare Apostolului Patriarh Jean-Luc Schneider.

Sunt convins că gestul meu va fi perceput ca o încurajare pentru toți cei care activează în cadrul unor culte religioase să se implice mai intens în susținerea proiectelor culturale și educaționale, în ajutorarea familiilor aflate în nevoie reală, în susținerea dezvoltării sistemului sanitar și a centrelor de ocrotire a seniorilor și a celor cu dizabilități” a declarat Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare.
   
Se incarca...