Anunț privind înscrierea cetățenilor în listele electorale speciale

Potrivit art. 12, lin.1, din Legea nr.33/16 ianuarie 2007, privind organizarea și desfășurarea alegerilor Parlamentului European (republicată, cu modificările ulterioare), ”cetățenii cu drept de vot ai statelor membre ale Uniunii Europene, altele decât România, care au domiciliul sau reședința în România, pot face cereri de înscriere în listele electorale speciale. Aceste cereri se depun în scris la primarul localității de domiciliu sau de reședință, însoțite de o copie a unui document de identitate valabil.”

Pe această cale, Primarul Municipiului Baia Mare informează cetățenii cu drept de vot ai statelor membre ale Uniunii Europene, care au domiciliul sau reședința în România, despre dreptul legal de a se înscrie în listele electorale speciale, în baza unei cereri, anexând o copie a unui document de identitate valabil. Prin documentul de identitate valabil al alegătorului comunitar sau al persoanei eligibile comunitar, se înțelege orice document eliberat de statul membru al cărui cetățean este titularul, altul decât România și care este considerat act de identitate în statul emitent.

Astfel, cererea împreună cu documentele solicitate, se vor depune pînă în data de 28 martie, la sediul Primăriei, situat pe strada Gheorghe Şincai, nr.37, parter, camera 4, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 8.30 - 14.30.
Dr. Ec. Cătălin Cherecheş
Primarul Municipiului Baia Mare
Descarcă fișiere atașate Descarcă anunțul
Se incarca...