Administraţie

9.500 de pensionari şi 4.050 de persoane cu dizabilităţi beneficiează de tichete de 20 de lei

03 Decembrie, 2012
La ultima şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Baia Mare, printre alte proiecte importante, aleşii locali au aporbat şi o iniţiativă lăudabilă, venită din partea primarului Cătălin Cherecheş. Pentru al doilea an la rând municipalitatea va oferi tichete sociale unor categorii defavorizate, dar şi pachete pentru copiii din sistemul educaţional timpuriu, celor din învăţământul primar şi colindătorilor care vor trece pragul instituţiei în perioada sărbătorilor de iarnă.
 
Moşul va veni şi la copiii care frecventează creşele şi grădiniţele, dar şi la preşcolari
 
Tichete sociale în valoare de 20 de lei cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă vor primii 9.500 de pensionari băimăreni, cu vârsta de peste 50 de ani, a căror venituri cumulate nu depăşesc 700 de lei pe lună. În ceea ce priveşte persoanele cu dizabilităţi, vor fi distribuite 4.050 de tichete sociale în valoare de 20 de lei, este vorba de cei încadraţi în grad de handicap accentuat. 15.144 de pachete vor fi distribuite copiilor din sistemul educaţional timpuriu şi preşcolarilor, dar şi colindătorilor care vor trece pragul Primăriei în preajma sărbătorilor.
 
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Continuăm să venim în sprijinul pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi în prag de sărbători, la fel cum am procedat din momentul în care băimărenii m-au ales primar. Consider că nu este vorba de un efort financiar deosebit pentru municipalitate, însă pentru aceste categorii, puse la zid de guvernanţi, aceste tichete sociale reprezintă un ajutor binevenit. Ne-am gândit şi la copii noştri, micuţii care frecventează creşele şi grădiniţele, dar şi elevii din învăţământul primar, cărora trebuie să le oferim pachete de sărbători. Şi micuţilor şi tinerilor care vor dori să ne colinde, le pregătim din timp pachete, pentru a le răsplăti frumoasele colinde. Toţi băimărenii merită şi trebuie să aibă cele necesare mai ales în prag de sărbători, iar cei cărora le este greu să îşi ducă traiul zilnic, avem obligaţia morală de a le întinde o mână de ajutor. Doar aşa vom avea cu toţii sărbători binecuvântate de Dumnezeu”.
SCRIE UN COMENTARIU
Se incarca...