Administraţie

115 elevi şi 66 de profesori recompensaţi de primarul Cătălin Cherecheş şi Consiliul Local la Gala Învăţământului Băimărean

17 Februarie, 2014
Excelenţa din învăţământul băimărean a fost recompensată şi în acest an de către primarul Cătălin Cherecheş şi Consiliul Local al municipiului Baia Mare în cadrul Galei Învăţământului Băimărean. 115 elevi au primit diplome şi premii în valoare totală de 134.929 lei, în timp ce 66 de profesori au fost recompensaţi cu premii însumând 67.469 lei.
 
 
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Acest eveniment s-a născut din apreciere pentru rezultatele, eforturile şi prestigiul pe care elevii şi profesorii lor, care obţin rezultate deosebite, îl aduc oraşului şi comunităţii noastre. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem pentru comunitatea noastră este educaţia. Iar cei care obţin rezultate, sunt certificarea faptului că se merge pe drumul cel bun. Aceşti elevi sunt un exemplu pentru generaţia lor, un model pentru comunitate, prin rezultatele deosebite şi performanţele obţinute. Nu putem să îi uităm însă nici pe profesorii care îi pregătesc şi îi şlefuiesc pe aceşti elevi eminenţi. Îi felicit şi pe părinţii elevilor care au fost distinşi la Gală Învăţământului Băimărean, deoarece cu foarte multă răbdare şi cu efort financiar, îşi susţin copiii în drumul spre performanţă. Dezvoltarea economică, dezvoltarea edilitară şi modernizarea infrastructurilor de toate tipurile sunt importante pentru administraţia publică locală, dar educaţia trebuie să fie pe primul loc. Trebuie să susţinem învăţământul, deoarece fără educaţie nimic nu are valoare”.
 
Gabriel Zetea, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Maramureş
„Îl felicit pe primarul Cătălin Cherecheş pentru acest gest minunat de preţuire a elevilor şi profesorilor, pentru că educaţia reprezintă pariul pentru viitor al oricărei localităţi. O anumită zonă poate ieşi în evidenţă prin investiţii, prin turism, prin agricultură, dar sunt alte domenii prin care o anumită comunitate poate să exceleze. Iar Baia Mare, prin ceea ce face în ultimii ani ca investiţii în cultură şi educaţie devine un pol de creştere în zona Transilvaniei. Felicit administraţia locală băimăreană, este un exemplu pe care alte localităţi trebuie să îl preia. Doar în acest fel ne putem dezvolta ca şi comunitate, ca naţie, prin educaţie”.
 
După premierea performanţelor din învăţământ, în data de 25 februarie vine rândul sportivilor şi antrenorilor lor să fie recompensaţi pentru rezultatele obţinute în competiţiile sportive desfăşurate pe parcursul anului 2013. Gala Sportului Băimărean va premia sportivi, antrenori şi tehnicieni de la 20 de cluburi sportive. Este vorba de 153 de sportivi pentru care au fost alocaţi 242.740 de lei şi de 38 de antrenori şi tehnicieni pentru care a fost prevăzută suma de 37.162 de lei.
 
 
 
SCRIE UN COMENTARIU
Se incarca...