Lascăr Pană

(6)
S-a născut pe data de 14 septembrie 1934, Constanța. Înainte de a juca handbal Lascăr Pană a practicat fotbalul la echipa de juniori Competrol București, cu care a devenit campion național de juniori în 1952. În același an a ajuns la Bacău, unde a fost printre cei care au pus bazele handbalului în 7. A mai jucat handbal la Petrolul Ploiești și Rapid București.La 25 de ani a pus capăt carierei de jucător și din 1969 a început să antreneze divizionara A din Bacău.

După un an petrecut la Voința București, președintele secției de handbal Minerul, Alexandru Konerth, îl aduce la Baia Mare (în 1970). La inițiativa tehnicianului, în 1974 se înființează, pentru prima dată în România, un club exclusiv de handbal, HC Minaur.
În scurt timp, Pană reușește să impună un nou stil de antrenament, bazat pe o pregătire spartană și o disciplină tactică riguroasă. Rezultatele nu au întârziat să apară.
După mai multe clasări pe podiumul Campionatului Național, Minaur cucerește de două ori Cupa IHF și ajunge de 3 ori în semifinalele Cupei Cupelor.
Echipa băimăreană deține și acum un record greu de egalat în România – este singura echipă de jocuri sportive care n-a coborât de 25 de ani sub locul 4 în clasament (loc ce asigură participarea în cupele europene).

Lascăr Pană a fost în mai multe perioade antrenor la echipa națională. De numele său se leagă spectaculoasa victorie de la Olimpiada din 1980 de la Moscova împotriva URSS-ului, scor 22-19 (după ce la pauză gazdele conduceau cu 15-9!).

Tot Pană este ultimul antrenor al naționalei care a reușit calificarea la un turneu final de Campionat European (Spania, 1986).
Între 1990 si 1995 a fost director tehnic al naționalei Greciei iar în ultimii 5 ani a îndeplinit funcția de președinte al Clubului “Minaur”. În această calitate a condus echipa băimăreană spre două titluri de campion național, în edițiile 1997-1998 și 1998-1999.
În 1999 a primit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Baia Mare, iar momentan deţine funcţia de preşedinte al Comisiei de sport din cadrul Consiliului Local. Din 31 martie 1998 este vicepreşedinte al F.R.H.
„Visit Maramureș ”este o aplicație bilingvă (română – engleză) care oferă vizitatorilor informații despre: obiective turistice, cazare și gastronomie, evenimente, trasee și informații turistice - Centre de informare turistică/ Salvamont Maramureș și harta Maramureșului.
 
Aplicația este disponibilă gratuit pe platformele IOS și Android, fiind gestionată de Consiliul Județean Maramureș

Operatorii care doresc să fie promovați gratuit în cadrul aplicației “ VISIT MARAMUREȘ” vor transmite pe e-mail, la adresele: marius.muresan@cjmaramures.ro sau adriana.danci@cjmaramures.ro următoarele documente :

     - date de contact (număr telefon, adresă-mail și adresa unității, pagină web);
     - certificatul de clasificare și anexa unității turistice;
     - trei fotografii relevante privind unitatea turistică cu drept de utilizare în scopul promovării (internet, tipărituri etc);
     - o scurtă descriere a unității și a serviciilor oferite potențialilor clienți.
 
Informații suplimentare la telefon 0262. 206. 113.
Se incarca...