Cel mai greu lucru în România nu este să obții fonduri, ci să schimbi mentalități. Cea mai dură luptă se dă cu lipsa de interes, empatie, frica de schimbare, de acceptare a celui care nu este asemeni nouă

02 Aprilie, 2021
Ziua Internațională de conștientizare a autismului, marcată anual în 2 aprilie, este un bun prilej de a ne întoarce atenția și aprecierea spre oamenii cu suflet mare care se implică în cauza copiilor și tinerilor speciali. Interpretarea noastră este singurul aspect care îi diferențiază pe cei cu autism, deci e important să reținem: autismul nu se vindecă, ci se înțelege, se recuperează, se trăiește, se acceptă.

Dragi părinți de copii speciali, dragi terapeuți și specialiști implicați și dedicați trup și suflet, uman și profesional, sunt alături de voi ! Este dureros că se fac atât de puține la nivel național, la nivel educațional pentru acești copii minunați și părinții lor eroi. La nivel local putem face prea puține față de nevoile existente. România, din păcate, este încă repetentă la capitolul civilizație și umanitate, însă Baia Mare încearcă să fie un exemplu de bună practică la acest capitol, prin sprijin oferit categoriilor sociale cum sunt persoanele cu dizabilități, seniorii și nu numai.

Cel mai greu lucru în țara asta nu este să obții fonduri, ci să schimbi mentalități. Lupta cea mai dură se dă cu lipsa de interes, empatie, frica de schimbare, de acceptare a celui care nu este asemeni nouă. Pas cu pas, încet dar sigur, schimbăm mentalități și deschidem inimi. Împreună, noi, comunitatea băimăreană. O comunitate care se mândrește cu principala sa valoare: diversitatea. Mă refer aici la multiculturalitate, la români și la minoritățile care împreună formează marea familie a băimărenilor, inclusiv oamenii speciali, cei cu autism. Am încrederea că încet, dar sigur, vom vedea și pe plan național schimbările mult dorite. Pentru asta însă este nevoie să ne facem auziți, să fim o voce unită și puternică.
 
Dr. Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
  
Se incarca...