WiFi4EU Promovarea conectivității la internet în comunitățile locale

Dezvoltare urbană - 10 Februarie, 2020
Anunţ de presă
 
WiFi4EU Promovarea conectivității la internet în comunitățile locale


Proiectul: „WiFi4EU Promovarea conectivității la internet în comunitățile locale”
Cod proiect: INEA/CEF/WiFi4EU/[2-2019/028254-035915]
 
În data de 20.06.2019 Municipiul Baia Mare a semnat contractul „Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE) WiFi4EU” finanțat de Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele (INEA).
 
Urmare semnării contractului de finanțare Municipiul Baia Mare, in calitate de beneficiar, a demarat implementarea proiectului „Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE) WiFi4EU”
 
Obiectiv general: Inițiativa WiFi4EU este o schemă de sprijin pentru furnizarea de acces Wi-Fi gratuit în spații publice interioare sau exterioare (de exemplu, localuri ale administraților publice, școli, biblioteci, centre medicale, muzee, parcuri publice și piețe). Acest lucru va contribui la mai bună integrare a comunităților pe piața unică digitală, va da utilizatorilor acces la societatea gigabiților, va crește gradul de alfabetizare digitală și va complete serviciile publice prestate în aceste spații.
 
În acest sens cele trei locații principale care vor beneficia de WI-FI în cadrul acestui proiect sunt Piața Cetății, Piata Libertății și Parcul Central.
 
Valoarea totală a proiectului „WiFi4EU Promovarea conectivității la internet în comunitățile locale” în Municipiul Baia Mare este de 15 000 de euro.
   
Se incarca...