Hódmezovásárhely - Ungaria

(0)
Orașul se află în SE Ungarieie cu o populație estimată în 1991 de 51.180 locuitori.
Municipiul Hódmezovásárhely a fost locuit din cele mai străvechi timpuri. S-a format din contopirea a două comune mari: Hód și Vásárhely, și a satului Ábrány. Și-a păstrat caracteristicile de oraş de şes, cu zona marginală întinsă, şi a fost înconjurat de multe ferme. Este un centru agricol, dar are dezvoltată și industrie de producție utilaje, textile și ceramică.

A fost printre primele orașe care a primit Premiul Europa. Din punct de vedere al canalizării a obținut rezultate excelente. S-a construit o nouă stație de epurare a apelor uzate, și este în dezvoltare și construcție sistemul informațional al oraşului, care leagă toate instituțiile mari ale oraşului.
Din punct de vedere turistic Hódmezovásárhely deține o bogație naturală de ape termale, care alimentează ştrandul orașului și atrage mulţi străini.
Este de o importanţă deosebită drumul cu 4 benzi între Hódmezovásárhely – Algyo, precum şi centura oraşului pe care circulă de acum maşinile de tonaj mare. Prin aceasta Hódmezovásárhely se poate conecta la reţeaua de drumuri europene, şi la drumul internaţional care trece prin Europa Centrală.

Orașul Baia Mare este înfrățit cu Hódmezovásárhely din anul 2001.
www.hodmezovasarhely.hu
Sondaj
Care este secțiunea dumneavoastră preferată?
Se incarca...