Prima ediție ''Baia Mare Half Marathon''

24.09.2021 - 26.09.2021

Nota:
(0)
Peste 700 de alergători vor lua startul în prima ediție Baia Mare Half Maraton, competiție de alergare adresată publicului larg, iubitor de mișcare.

În 26 Septembrie, Baia Mare aleargă pentru… pădurea Baia Mare Half Marathon.

”Pentru fiecare kilometru pe care-l vor alerga concurenții noștri, noi vom planta un arbore”, anunță organizatorii de la Rotary Club Baia Mare.1

Începând cu cei mai mici alergători, categoria 4-6 ani și până la seniorii orașului, toți participanții sunt dornici să contribuie la pădurea Baia Mare Half Marathon.

Baia Mare Half Marathon reunește în total patru curse competitive și două necronometrate.

Dacă alergi cursa de semimaraton (21 km) contribui cu 21 de copaci plantați. Fiecare membru al ștafetei de 3x7km contribuie cu câte șapte copaci, iar dacă parcurgi proba de cross (7km) ajuți cu 7 copaci plantați. Cu 5 copaci îți aduci contribuția în cazul în care participi la cursa de o milă (1.600m), în timp ce fiecare participat la cele două curse necronometrate (cursa populară de 3 km și cursa pentru copii) contribuie cu câte 3 copaci.

”Dacă dorești să contribui mai mult, aleargă mai mult! Programul este în așa fel construit încât să poți participa la 1 milă (start ora 9:00), semimaraton 21km (start ora 9:30) și poți face și primul schimb la ștafetă (start comun cu semimaratonul și cu cross 7 km, ora 9:30). Contribuția ta va fi astfel de 32 de copaci!”, fac calculul organizatorii evenimentului.

“Suntem cu toţii preocupaţi de sănătatea din prezent a mediului şi a oamenilor, precum şi de binele urmaşilor noştri. Aerul pe care îl respirăm este produs şi de păduri, iar ceea ce se întâmplă în ultimii ani nu ne dă speranţe de mai bine, mai ales în zona noastră a Maramureșului,” afirmă organizatorii Rotary Club Baia Mare.

”Pădurea Baia Mare Half Marathon va depinde de fiecare dintre voi, de efortul și determinarea voastră!”, subliniază organizatorii.

Alături de scopul caritabil în domeniul susținerii pădurilor, evenimentul urmărește promovarea mișcării în aer liber, încurajează persoanele de toate vârstele și preocupările să facă mișcare și nu în ultimul rând, promovează Municipiului Baia Mare și Maramureșul în Europa și în lume.

Baia Mare Half Marathon este un proiect Rotary Club Baia Mare suținut de Municipiului Baia Mare.

Program Baia Mare Half Marathon 2021

Vineri 24 sept 2021

Distribuire kit-uri concurs Baia Mare, Value Center 12-19
Conferinta de presaBaia Mare, Primarie 13:00
Alergare de grup Baia Mare, Parcul Regina Maria 19:00

Sâmbătă 25 sept 2021
Distribuire kit-uri concurs Baia Mare, Value Center 10-19

Duminica 26 sept 2021
START Cursa 1 mila (1609m) Baia Mare, Piata Revolutiei ora 9.00
START SEMIMARATON 21km Baia Mare, Piata Revolutiei ora 9.30
START Stafeta Semimaraton 3x7km Baia Mare, Piata Revolutiei ora 9.30
START Cross 7km Baia Mare, Piata Revolutiei ora 9.30
START Cursa Populara 3km Baia Mare, Piata Revolutiei ora 12.00
START Cursa Copiilor Baia Mare, Piata Revolutiei ora 12.30
FESTIVITATE PREMIERE Baia Mare, Piata Revolutiei ora 13.00


RESTRICȚII CIRCULAȚIE

Ca urmare a desfășurării primei ediții a “Baia Mare Half Marathon”, în data de 26 septembrie 2021, în intervalul orar 06.00 -14.00, circulația autovehiculelor va fi restricționată pe arterele de circulație din Piața Revoluției.

De asemenea, în intervalul orar 07.00 - 12.30, circulația va fi restricționată pe banda a 2-a de circulație aferentă fiecărui sens de deplasare pe traseul: Piaţa Revoluţiei (zona în prelungirea străzii Gh. Şincai, plecare) – str. Culturii (zona Hotel Rivulus) –bd. Bucureşti (Value Center) – retur pe bd.Bucureşti - str. 22 Decembrie - str. Avram Iancu – str.Andrei Mureşianu - str. Gheorghe Şincai - Piaţa Revoluţiei (sosire).

Pentru a evita blocajele/ambuteiajele în trafic, recomandăm participanților la trafic să evite aceste zone și să folosească rutele ocolitoare.

Închiderea circulatiei în aceste zone a fost aprobată în cadrul sedinței Comisiei de Sistematizare a Circulației în Municipiul Baia Mare.
Consiliul Județean Maramureș implementează în prezent proiectul MOBI - Modern Border Infrastructure – Successful Carpathian Region - Infrastructură de graniță modernă pentru o regiune Carpatică de succes”, în cadrul căruia se va elabora Planul de Mobilitate Durabilă al județului Maramureș.
 
Se dorește completarea chestionarului de cât mai multe persoane, astfel încât să poată fi adunate informații relevante care să conducă la elaborarea unui plan de mobilitate corespunzător fundamentat, realist și implementabil, ce va contribui la o dezvoltare mai sustenabilă a județului și o mobilitate îmbunătățită a persoanelor și mărfurilor.
 
Chestionar poate fi completat pe link-ul: https://bit.ly/PMDMaramureș și este activ până la data de 12 decembrie 2021.
 
 
„Visit Maramureș ”este o aplicație bilingvă (română – engleză) care oferă vizitatorilor informații despre: obiective turistice, cazare și gastronomie, evenimente, trasee și informații turistice - Centre de informare turistică/ Salvamont Maramureș și harta Maramureșului.
 
Aplicația este disponibilă gratuit pe platformele IOS și Android, fiind gestionată de Consiliul Județean Maramureș

Operatorii care doresc să fie promovați gratuit în cadrul aplicației “ VISIT MARAMUREȘ” vor transmite pe e-mail, la adresele: marius.muresan@cjmaramures.ro sau adriana.danci@cjmaramures.ro următoarele documente :

     - date de contact (număr telefon, adresă-mail și adresa unității, pagină web);
     - certificatul de clasificare și anexa unității turistice;
     - trei fotografii relevante privind unitatea turistică cu drept de utilizare în scopul promovării (internet, tipărituri etc);
     - o scurtă descriere a unității și a serviciilor oferite potențialilor clienți.
 
Informații suplimentare la telefon 0262. 206. 113.
Se incarca...