Primarul Cătălin Cherecheș: În semn de respect și prețuire, cu ocazia aniversării a 25 de ani de când filiala Baia Mare a Universității de Vest Vasile ''Goldiș'' își aduce aportul pentru dezvoltarea comunității noastre.

26 Octombrie, 2023
A fost o onoare să fiu astăzi alături de mediul academic la aniversarea unui sfert de secol de la înființarea filialei Baia Mare a Universității de Vest ''Vasile Goldiș''. Este o împlinire a unui parcurs evolutiv a municipiului Baia Mare, în care rolul acestei universități a fost unul pregnant. A salvat dezvoltarea orașului într-o perioadă în care, în România, lucrurile nu prea erau într-o direcție a dezvoltării, în special în zona academică și în zona de educație.
 
 
Este o împlinire pentru Baia Mare, pentru județul Maramureș și, în primul rând, gândurile mele se îndreaptă cu foarte multă recunoștință spre fondatorul acestei universități, regretatul prof.univ.dr. Aurel Ardelean. Pentru mine rămâne un om care și prin excelența academică, dar prin onoare și prin demnitate a fost și este un exemplu, un reper, un model pentru pentru ceea ce înseamnă a fi om, ca relaționare umană sau profesională cu ceilalți.
 
De fiecare dată când îmi aduc aminte de regretatul profesor Ardelean, îmi amintesc și de tatăl meu, regretatul prov.univ.dr.ing. Dorel Cherecheș, care a fost prorector aici, iar asta mă face să mă simt membru al frumoasei familii a Universității de Vest Vasile Goldiș.
 
Îi mulțumesc doamnei rector pentru faptul că a ținut flacăra aprinsă și aici în Baia Mare, ca și în alte filiale ale acestei universități, a intensificat-o și o duce la cele mai înalte cote. Le mulțumesc celor care sunt în sfera academică și administrativă a Universității de Vest Vasile Goldiș pentru că au demonstrat și demonstrează ce înseamnă calitate educațională, academică, dar și inspirație înspre dezvoltarea structurilor educaționale.
 
Dr. Ec. Cătălin Cherecheş
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...