Mesajul primarului Cătălin Cherecheș cu ocazia Zilei Maghiarilor de pretutindeni.

15 Martie, 2022
 
 
“ÎMPREUNĂ, nicidecum separat, construim viitorul nostru și al copiilor noștri. Ne gândim astăzi la valorile și sentimentele care ne leagă, dar și la tradițiile și obiceiurile care nu ne despart, cum greșit ar putea considera unii, ci ne îndeamnă să le cunoaștem, să le apreciem, să ne bucurăm împreună de ele.
 
Sunt mândru că fac parte din comunitatea băimăreană, această familie mare și frumoasă, unică și unită prin diversitate, prietenie, acceptare, mândrie, iubire între toți cei care o formează.
 
Astăzi, o parte din comunitatea noastră sărbătorește Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, iar noi suntem alături de ei. În proclamația de la 15 martie 1848, revoluționarii maghiari cereau: pace, libertate și înțelegere. Acesta este un deziderat comun, al nostru, al tuturor celor care înțelegem că numai fiind liberi, acceptându-ne unii pe alții, trăind în înțelegere, putem spera la un viitor mai bun pentru generațiile care vin.
 
Respect și prețuire pentru maghiarii din Baia Mare! Vă mulțumesc pentru contribuția la istoria, construirea și bunăstarea orașului nostru!”
 

Dr. Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
 

 
Se incarca...