Mesajul primarului Cătălin Cherecheș cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Dumnezeu e peste tot. În toți și în toate. Mai ales în sufletele deschise, unde există credință și încredere. El e lângă noi mereu, tot timpul, fie că suntem în biserici, fie acasă. Trebuie doar să Îi vorbim, să îl chemăm, să ne rugăm.

Anul acesta de Paști, vă îndemn să stați acasă. Să primim bucuria mântuirii în liniștea caselor noastre, în pace și iubire, gândindu-ne că astfel ne protejăm pe noi și pe cei din jurul nostru. Bucuria biruinței luminii lui Iisus Hristos asupra întunericului păcatului, speranța mântuirii să ne fie nădejde că vom depăși vremurile acestea tulburi pe care le trăim, greul la care suntem supuși ca umanitate. Să ne fim unii altora lumină și sprijin, iubire și speranță, acum și pentru totdeauna.
Mă alătur credincioșilor care sărbătoresc zilele acestea Paștele și îndemn să fim recunoscători pentru familiile noastre, pentru comunitatea noastră, dar și pentru cei care se află în linia întâi, fiind scut și alinare pentru cei bolnavi. Să ne rugăm pentru sănătatea noastră și a celor dragi, dar și pentru îngerii în halate albe, protectorii noștri în uniforme și alte categorii profesionale care lucrează neobosit pentru a ne asigura cele necesare.

Duminică sunt Floriile, pentru credincioșii ortodocși și greco catolici. Știu că este dificil să petrecem cu toții aceste sărbători acasă, însă astfel putem contribui la prevenirea îmbolnăvirilor. Este un mic sacrificiu pe care fiecare dintre noi putem să îl facem pentru binele tuturor. Suntem puși la încărcare, dar vom izbăvi, căci Domnul nostru este lângă noi.

Aceste sfinte sărbători să ne aducă lumină în viață, liniște în suflet, binecuvântare în casă și armonie în familie, în comunitate și în lume!

Dr.Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
Se incarca...