Cătălin Cherecheș

Primar

Statutul în administratia publică: Ales în funcția de primar la alegerile locale parțiale din 8 mai 2011 și reales în funcția de primar la alegerile locale din 10 iunie 2012

Despre

S-a născut la data de 7 iulie, 1978, în Baia Mare, orașul în care a crescut, s-a format și în care a ales să trăiască, încercând în permanență să contribuie la promovarea și dezvoltarea urbei.

Încă din primii ani de viață, a fost educat în spiritul iubirii față de orașul nostru, față de comunitatea băimăreană, de către mama sa, doamna dr. Viorica Cherecheș și regretatul său tată, prof.univ.dr.ing. Dorel Cherecheș.

După finalizarea studiilor liceale, la Colegiul Național Gheorghe Șincai (unde a studiat în perioada 1993 - 1997), Cătălin Cherecheș a absolvit cursurile a două facultăți, urmate în paralalel, în perioada 1997 – 2001, este vorba de Facultatea de Studii Economice în Limbi Străine (germană)/Academia de Studii Economice București, specializarea – economia întreprinderii, dar și Facultatea de Comerț a Universității Economice din Viena. În perioada 2003 – 2003 și-a desăvârșit studiile în urma unui curs de formare continuă în management și economie al Academiei de Studii Economice București, ca doi ani mai târziu să devină masterand în drept administrativ și statutul funcționarului public al Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad. Deține și un master în securitate și apărare națională obținut de la Universitatea Națională de Apărare Carol I din București. Urmează să își susțină teza de doctorat la Facultatea de Management/ Academia de Studii Economice București.

Înainte de a-și fi dedicat viața și activitatea profesională comunității băimărene, a lucrat ca economist și mai apoi ca director economic, fiind în perioada 2007 – 2011 și asistent universitar la Facultatea de Științe a Universității de Nord din Baia Mare, catedra de discipline economice.

În perioada 2008 – 2011 a fost deputat în Parlamentul României, fiind ales la alegerile locale parțiale din data de 8 mai 2011, primar al Municipiului Baia Mare.

La alegerile locale care au fost organizate la data de 10 iunie 2012, Cătălin Cherecheș a fost reales în funcție cu 86,3 %, cu un procent de prezență la vot nemaiîntâlnit în ultimii 20 de ani în Baia Mare. Primarul Cătălin Cherecheș a obținut cel mai mare scor din țară la ultimele alegeri, la nivelul municipiilor reședință de județ din România.

Ca primar s-a făcut cunoscut prin modul în care știe să asculte cetățenii, să îi consilieze în problemele lor, indiferent dacă acestea sunt legate de urbe sau sunt dureri personale ale băimăreanului de rând. Încă din prima zi după alegerea sa în această funcție, a revoluționat tot ceea ce înseamnă administrație publică în Baia Mare. A impus un ritm alert în cadrul instituției și ale serviciilor din subordinea Primăriei Municipiului Baia Mare. Curățenia și ordinea în orașul nostru au devenit literă de lege, iar problemele comunității au început, rând pe rând, să fie rezolvate. Cătălin Cherecheș a demonstrat un deosebit interes și implicare în dezvoltarea orașului nostru, nenumăratele proiecte de investiții demarate în ultimul an stând drept mărturie în acest sens.


"Primarul și funcționarii publici sunt în serviciul cetățeanului și nu invers, acesta este crezul pe care îl susțin și mă oblig să îl respect!"
Cătălin Cherecheș
Contact
Adresa: Str. Gh. Sincai nr. 37, etaj I, camera 9 Telefon: 0262 213 824, 0722 348 755 Fax: 0262 212 332 E-mail: primar@baiamare.ro

Se incarca...