Primarul Cătălin Cherecheș: Să protejăm românii și România! Acesta este crezul meu de căpătâi și sper că și al celor care, vremelnic, se află la conducerea țării noastre, indiferent că vorbim despre Președinte, guvernanți, diplomați, miniștrii, conducători de diverse entități de interes public.

04 Februarie, 2023
Cu ocazia semnării celui mai mare contract de finanțare de care a beneficiat vreodată județul Maramureș, 400 de milioane de euro pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, am condiționat semnătura mea.

Nu vreau să ne trezim că se privatizează și acest sector, împachetat frumos ca "liberalizare" a pieței, situație care știm cât de mult bine ne-a adus nouă, românilor, în domeniul energetic.

Am cerut ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, domnul Marcel Ioan Boloș, să ne garanteze nouă, românilor, că nu există nici o obligație ascunsă impusă de UE și acceptată de Guvernul României de a vinde unor companii străine toată rețeaua de alimentare cu apă și cea de canalizare din România.

Am rămas, noi, românii, fără rețelele de gaz, fără rețelele de furnizare a energiei electrice. Azi plătim unor companii mamut din străinătate curent și gaz la prețuri insuportabile. Să rămână măcar apa proprietatea României...

Sunt proeuropean, dar înainte de toate sunt român: cred, simt, acționez și lupt neobosit pentru binele românilor și al României! Sunt fericit că primim această finanțare record, în același timp vreau să mă asigur că nu este un fel de cal troian. Odată ajunși cu banii în straiță, să nu apară "surprize" care să fie apoi în defavoarea cetățenilor.

Pentru a proteja țara și cetățenii ei, nimeni nu avea dreptul și nu are dreptul să vândă, să privatizeze utilitățile publice strategice cum sunt gazul, curentul, apa. Nimeni, până acum, nu a atras atenția românilor despre acest pericol de a pierde și ultima utilitate publică: apa.

Eu o fac acum, cu curaj și cu drag de România!
 
 
Dr. Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...