Primarul Cătălin Cherecheș: Este datoria noastră să cunoaștem istoria și să ne asigurăm că o predăm corect tuturor celor care vin după noi. Să ne asigurăm că nu se vor mai repeta, NICIODATĂ, capitolele care au fost scrise cu sângele a milioane de copii, tineri, adulți și bătrâni NEVINOVAȚI.

27 Ianuarie, 2023
 
Este datoria noastră să cunoaștem istoria și să ne asigurăm că o predăm corect tuturor celor care vin după noi. Să ne asigurăm că nu se vor mai repeta, NICIODATĂ, capitolele care au fost scrise cu sângele a milioane de copii, tineri, adulți și bătrâni NEVINOVAȚI.
 
De Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului mă alătur celor care își îndreaptă gândurile spre victimele acestui genocid, întărind cu mesajul meu vocea puternică a tuturor celor care spunem clar și răspicat: ne aducem aminte și nu vom permite să se repete!
 
Doar 77 de ani au trecut de când a fost eliberat lagărul de concentrare Auschwitz, astfel că ororile acestei negre file din istorie sunt încă proaspete, mai ales în sufletul celor care au supraviețuit și sunt și astăzi între noi.

Să avem curajul să trăim în pace și iubire și să cerem tuturor să facă la fel. Cu toții avem dreptul la viață, dreptul la demnitate, dreptul la umanitate, acesta este mesajul pe care trebuie să îl înțeleagă mai ales conducătorii marilor puteri ale lumii!

Mă rog pentru sufletele celor care au pierit în acest nedrept și nebunesc demers al unor indivizi fără suflet și fără Dumnezeu. Mă rog pentru pace și prietenie, pentru neuitare, pentru un viitor demn pentru fiecare.
 

Dr. Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
 
Se incarca...