La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, Baia Mare dezvoltă relații de colaborare cu Federația Rusă

12 Iunie, 2018
În pragul sărbătoririi Zilei Rusiei, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a cerut în plenul Consiliului Local votul de principiu al aleșilor băimăreni pentru realizarea unui parteneriat de colaborare important. Este vorba despre înnodarea unei relații a Municipiului Baia Mare cu Uniunea Rutienilor Subcarpați din România și Ambasada Rusiei. Odată cu votul exprimat de către aleșii băimăreni, primarul municipiului Baia Mare a fost mandatat pentru parafarea protocolului de colaborare.

Acest parteneriat presupune dezvoltarea relațiilor economice, culturale și sportive între cele două țări. Mai mult, odată realizată această colaborare, în municipiul Baia Mare ar urma să fie înființat un Centrul cultural și economic rus, dar și prima grădiniță din România cu predare în limba rusă.

Cătălin Cherecheș,primarul municipiului Baia Mare:„În baza acestui parteneriat ne dorim să înființăm aici, în Baia Mare prima grădiniță din România cu predare în limba rusă. Iar mai apoi să dezvoltăm următoarele etape de învățământ. Este o oportunitate pe care trebuie să o exploatăm în dezvoltarea relațiilor economice și culturale”.
 
De asemenea, Cătălin Cherecheș a mai arătat că în baza parteneriatului de colaborare, municipiul Baia Mare ar urma să se înfrățească cu un oraș relevant din Federația Rusă. Inițiativa primarului a fost aprobată în unanimitate de către aleșii băimăreni prezenți la ședința de Consiliu Local.
 
Se incarca...