Sărbătoare la Mănăstirea Bârsana: trei decenii de la reactivarea lăcașului de cult
Dar de suflet oferit de familia Cherecheș, Maicii Starețe Filofteia, în numele comunității băimărene

02 Iulie, 2023
 
Sute de credincioși au sărbătorit la finalul săptămânii trei decenii de la reactivarea Mănăstirii Bârsana. Sărbătoarea a fost o mărturie a credinței și a muncii susținute a celor implicați în viața mănăstirii.

Sub îndrumarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, alături de PS Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, și sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, împreună cu măicuțele cărora le suntem recunoscători pentru tot ceea ce înfăptuiesc aici, un sobor de 12 arhierei a slujit în cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii.

"Fiecare dintre noi știe de ce ne îndreptăm pașii către acest loc sfânt, nu doar în zile de sărbătoare, ci ori de câte ori sufletul ne îndeamnă către altarul ei divin. Pentru mine, această mănăstire are o semnificație aparte, fiind un loc în care mă întâlnesc cu Dumnezeu, dar și cu doi oameni deosebiți, care îmi sunt mereu în suflet: Înaltpreasfințitul Justinian și tatăl meu, regretatul Dorel Cherecheș.

De fiecare dată când vin aici, simt intens prezența lor. Îi mulțumesc din suflet Maicii Starețe Filofteia, nu doar pentru tot ceea ce a realizat împreună cu celelalte maici, ci și pentru curajul și devotamentul de a duce mai departe credința noastră în Dumnezeu și legătura strânsă pe care o avem în Maramureș, această parte binecuvântată a României. Credința noastră nu poate fi niciodată smulsă din inimile noastre!

Îi mulțumesc Maicii Starețe pentru rugăciunile pe care știu că le-a rostit mereu pentru mine. Am simțit puterea acestor rugăciuni în fiecare moment, când muncesc pentru comunitatea băimăreană, când am trecut prin încercări dificile alături de familia mea, mama mea și am simțit puterea rugăciunilor ei și între zidurile închisorii. Nimeni nu poate închide sufletul meu, pentru că sunt mai mult decât o simplă bucată de carne. Sunt un suflet plin de credință și iubire, sunt rugăciunea pe care au înălțat-o părinții mei dându-mi viață!", a spus primarul Cătălin Cherecheș.

Alături de mama sa, dr. Viorica Cherecheș, primarul a făcut Maicii Starețe un cadou cu o puternică însemnătate spirituală, în numele comunității băimărene.

"Am oferit un clopot cu care să ne cheme aici pentru ca fiecare dintre noi să se unească în rugăciune. De la cei mici, pe care mă bucur să îi văd îmbrăcați în straie maramureșene, până la părinții și bunicii noștri, precum și preoți și ierarhi. "30 de ani în sfințenie și dăruire: Maica Filofteia, Stareța Mănăstirii Bârsana - îngerul prin care Dumnezeu ne veghează și ne îndeamnă să trăim în iubire" - este mesajul care însoțește acest dar de suflet.

Vă îndemn să batem cu toții din acest clopot, alături de întreaga noastră comunitate, în semn de unitate și solidaritate în fața provocărilor vieții. Rugăciunea noastră să răsune puternic în ceruri și să aducă binecuvântări asupra tuturor celor care trec pragul acestei mănăstiri și al întregului nostru județ!

Îmi exprim recunoștința față de acest loc sacru, Mănăstirea Bârsana, și față de Maica Stareță Filofteia, pentru toată dăruirea și lucrarea în slujba credinței și a comunității noastre. Să ne înălțăm gândurile și rugăciunile către Dumnezeu, încredințându-ne în continuare în grija sa divină", a mai spus primarul Cătălin Cherecheș.
 
Se incarca...