Administraţie

Vizita în Municipiul Baia Mare a conducerii Universității SEMMELWEIS - Budapesta

20 Martie, 2017
În cursul zilei de vineri, 17 martie primarul interimar al Municipiului Baia Mare, dl. Marinel Rob, s-a întâlnit cu membrii conducerii Universității Semmelweis Budapesta din Ungaria. Delegația instituției de învățământ superior a fost compusă din profesor universitar dr. Agoston Szel, rectorul instituției și profesor universitar dr. Karoly Szasz, cancelarul facultății care au fost însoțiți la întâlnirea cu autoritățile locale băimărene de profesor universitar dr.Coralia Cotoraci rectorul Universității de Vest ”Vasile Goldiș” și profesor universitar dr. Marcel Pop, directorul Departamentului Relații Internaționale din cadrul filialei Satu Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș”.
În cadrul întâlnirii, s-au abordat mai multe subiecte de interes comun, ca urmare și a vizitei efectuate la filiala UVVG din Satu Mare, o temă importantă constând în intenția realizării unei colaborări trilaterale între cele trei universități, pe linie academică dar și în domeniul cercetării multidisciplinare, inclusiv prin realizarea unor schimburi de experiență între părti.
”Imi doresc foarte mult ca această colaborare să funcționeze, vom uza de toate pârghiile existente astfel încât pe lângă valorificarea potenţialului existent, în cadrul strategiei viitoare a municipiului, să realizăm o utilizare cât mai eficientă a resurselor umane iar dumneavoastră, universităţile, sunteţi cele mai avizate instituţii capabile să ne sprijine în acest sens. Noi vom fi în continuare alături de acest proiect şi vom realiza tot ce ţine de noi astfel încât activitatea universitară din Baia Mare să fie susţinută într-un mod real. Consider că prestigiul învățământului universitar este dat de seriozitate, profesionalism și valoarea umană, a menționat dl. Marinel Rob, primarul interimar.”
 
Se incarca...