HOTĂRÂREA NR. 416/2016 PRIVIND APROBAREA AMPLASĂRII LOCUINŢELOR MODULARE TEMPORARE ÎN MUNICIPIUL BAIA MARE A FOST REVOCATĂ

25 Noiembrie, 2016
După cum am stabilit la sfârșitul săptămânii precedente, în ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Baia Mare din data de 24.11.2016, a fost votată în unanimitate revocarea HCL nr. 416/2016, care prevedea posibilitatea amplasării locuinţelor modulare temporare în zona Arieşului.
Am invitat la discuții un grup de 5 cetățeni, reprezentanți ai proprietarilor din zona Arieșului, cu care am avut un dialog civilizat pe tema problemelor pe care le ridică prezența unor cetățeni de etnie romă în zona locuințelor renovate cu multe sacrificii, dar și în zona societăților comerciale adiacente.
Am perfectat o serie de concluzii în urma discuțiilor, domniile lor având o serie de propuneri și soluții pentru problemele curente, având experiență și monitorizând zi de zi impactul negativ al comportamentului unor cetățeni de etnie romă asupra conviețuirii civilizate în zonă.
Problema pungilor de sărăcie și a comportamentului promiscuu al unor cetățeni, în general de etnie romă, este una care preocupă permanent administrația Municipiului Baia Mare, dar se pare că rezolvarea acesteia implică deopotrivă autoritățile județene și naționale. Împreună vom căuta soluții care să nu impieteze asupra normelor de conviețuire socială din cadrul comunităților aparținătoare Municipiului Baia Mare, indiferent despre ce zonă este vorba.
Cu alte cuvinte, locuințele modulare, care de altfel nu au fost contractate și cu atât mai mult nu au fost achiziționate, nu vor fi amplasate în Municipiul Baia Mare.
Am convenit, deasemenea, asupra unui dialog direct, între cetățeni și administrația publică locală, în mod civilizat și fără interpuși, ceea ce reprezintă calea cea mai rapidă și mai eficientă pentru rezolvarea problemelor specifice: locuri de joacă, parcări, eliminarea dejecțiilor animaliere și surselor acestora, etc.
În acest context doresc să subliniez încă o dată deschiderea pe care administrația publică locală dorește să o manifeste pentru problemele cetățenilor acestui oraș.

Dr.ing.Marinel Rob
Primar interimar
 
SCRIE UN COMENTARIU
Se incarca...