Administraţie

Lucrări în întârziere la mai multe investiții ale municipalității din Baia Mare

14 Februarie, 2017
Situația lucrărilor la proiectele publice care sunt în derulare la nivelul municipiului a fost pe agenda executivului Primăriei Baia Mare.
Marți, 14 februarie 2017, consilierul local cu atribuții de viceprimar, Cristian Niculescu Țâgârlaș, și directorul general Vasile Barbul s-au aflat pe șantierele Centrului de Educație Timpurie Curcubeu și fostului Club Phoenix, două dintre obiectivele de investiții ale municipalității băimărene care se află în curs de execuție.
Centrul Curcubeu este un proiect finanțat din fonduri norvegiene, care presupune realizarea a patru grupe (1 mică, 2 mijlocii și 1 mare) pentru copii defavorizați. Investiția trebuie finalizată în aprilie 2017, lună până la care trebuie să se execute restul de până la 60% din lucrări, dar să se găsească și resursele financiare necesare. Valoarea proiectului este de 1,3 milioane de lei, iar stadiul financiar, după cum rezultă din rapoartele financiare, este de numai 22%.
Un alt obiectiv angajat de administrația Băii Mari în cursul anului trecut îl reprezintă reabilitarea și restaurarea clădirii Phoenix, obiectiv istoric construit între 1894 – 1896 ca spațiu de bibliotecă orășenească. Finanțarea a fost acoperită parțial în 2016 dintr-un credit, iar în acest an trebuie continuată cu bani de la bugetul local. Termenul de finalizare al proiectului este decembrie 2017, dar stadiul de execuție este de numai 25% și cel financiar de 10%. Valoarea totală a investiției asumate de adminsitrația băimăreană este de 4,5 milioane de lei.
“Dau importanță modului în care sunt utilizați banii publici, dar și calității lucrărilor, mai ales că urmează să configurăm bugetul Băii Mari pe 2017 și e bine să știm în ce punct ne aflăm și care sunt prioritățile orașului”, a explicat viceprimarul desemnat Cristian Niculescu Țâgârlaș.
Reprezentantul executivului Primăriei Baia Mare a verificat și baza de staționare a utilajelor de deszăpezire, precizând că nu se poate considera iarna încheiată. Firma care trebuie să intervină pe arterele de circulație în caz de polei sau ninsori are în Baia Mare șase utilaje de capacitate mare și șase de capacitate medie, plus un încărcător pentru sare.
 
Se incarca...