Administraţie

Întâlnirea reprezentanțiilor proiectului ''Boosting Social Innovation – Stimularea inovării sociale''

13 Martie, 2017
În perioada 8 -10 martie 2017 Municipiul Baia Mare a fost gazda întâlnirii transnaționale, în calitate de partener în cadrul proiectului „Boosting Social Innovation – Stimularea inovării sociale (BoostINNO)” proiect finanțat în cadrul programului URBACT III în perioada 15.09.2015 - 03.05.2018.
La întâlnire au luat parte reprezentanții partenerilor (Gdansk, Wroclaw, Regiunea Scania, Strasbourg, Barcelona, Braga, Milano și Torino) dar și specialiști pe brokeraj (SIAC și JPI Europe) alături de membrii Grupului Local de Acțiune Baia Mare.
Primarul interimar al Municipiului Baia Mare, Dl. Marinel Rob prezent la această reuniune, a primit o invitație oficială împreună cu reprezentanți ai Consiliului Local din partea autorității publice din Gdansk, (Polonia), la o vizită de studiu pentru a se vedea ce a reușit să facă în domeniul politicilor publice un oraș care a trecut prin aceeași încorsetare comunistă.
Întâlnirea transnațională a fost împărțită în 4 acțiuni cheie, astfel:
1.Brokerajul care este de altfel și principala temă a proiectului și anume cum să facem astfel încât autoritățile publice să devină brokeri și să coordoneze astfel activitățile legate de inovarea socială în orașele partenere.
2.Crearea arhetipului de cetățean astfel încât să avem în față tipurile de cetățeni și nu un grup fară identitate.
3.Elementele Planului Local Integrat, este de menționat faptul că Baia Mare are o schiță de plan de acțiune provenit de la membrii grupului local de acțiune și care va fi corelat cu strategiile primăriei.
4. Grupul local de acțiune Baia Mare a prezentat partenerilor ce dorește să realizeze pe cele 3 teme alese și anume: cultura folosită în alte scopuri decât cultura, apoi despre cum reușim să ajungem la tinerii neimplicați în diverse asociații și ONG-uri, dar și despre abordarea educațională cu focusare pe realizarea unor ateliere pentru testarea abilităților creatoare și tehnice ale tineretului din Baia Mare.
Concluzia întâlnirii a fost cea potrivit căreia la Baia Mare avem un grup local de acțiune cu mare potențial care poate duce la o revigorare a abordării participative prin implicarea tinerilor.
Autoritățile locale băimărene și-au arătat deschiderea pentru implementarea proiectului și din acest motiv s-a propus din partea liderului de proiect realizarea unei vizite de schimburi de bună practică la Gdansk cu reprezentanți ai autorității locale din Baia Mare care să analizeze la fața locului ce au reușit să pună în practică Autoritatile din Gdansk.
Se incarca...