Administraţie

Eroii Revoluției din 1989 au fost comemorați în Baia Mare

22 Decembrie, 2016
Joi, 22 decembrie, în Piața Revoluției din Baia Mare, a avut loc ceremonia militară și religioasă prilejuită de Comemorarea Zilei Eroilor Revoluției din 22 decembrie 1989. Evenimentul a început cu darea onorului, salutul Drapelului de Luptă și trecerea în revistă a detașamentului de onoare, urmate de intonarea Imnului Național al României.
 
Primarul interimar al Municipiului Baia Mare, Dl. Marinel Rob a afirmat:
 
“Revoluţia din Decembrie 1989 a fost în primul rând o revoluţie pentru redobândirea libertății societății românești.
Din aceste considerente, o putem numi și o revoluţie pentru ființa umană, pentru demnitate, pentru că refrenul acelor zile a fost unic şi cu totul excepţional ,,Vom muri şi vom fi liberi!
 Sacrificiul eroilor martiri din Decembrie 1989 ne-au adus libertatea și privilegiile democratice de care noi ne bucurăm astăzi. Din cei cinci eroi martiri maramureșeni îi amintim pe băimărenii Dan Mițiți, Victor Motica și Pavel Pricop, care au fost martorii oculari ai evenimentelor ce a pus România în faţa unui fapt împlinit și întemeiat pe normele cele mai exigente ale dreptului internaţional.
Obişnuim ca în aceste zile, să depunem un buchet, o jerbă sau o coroană de flori și să spunem o rugăciune la mormintele eroilor martiri ai revoluției sau la troița care a devenit un simbol al divinității.
Suntem obligați de cauza lor dreaptă să nu le uităm dorințele și să le păstrăm veșnică amintire.
Am tot respectul pentru familiile din care provin aceşti martiri, pentru urmași lor și mă rog la bunul Dumnezeu să vă aibă în grijă şi să vă dăruiască multă sănătate.
Pentru toţi cei care în numele libertăţii şi democraţiei şi-au dat viaţa, să aducem piosul nostru omagiu de recunoştinţă şi să păstrăm un moment de reculegere”.
 
În finalul alocuțiunii, primarul interimar le-a urat băimărenilor să aibă parte de sărbători frumoase și pline de bucurie.
 
Au fost depuse coroane de flori la Troița ridicată în memoria eroilor martiri ai Revoluției din decembrie 1989.
Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Detașamentului de Onoare.
 
Se incarca...